На короткостроковому тематичному семінарі розглянуто і обговорено питання щодо реформування галузі освіти в Україні

02 травня 2018, 15:37
На короткостроковому тематичному семінарі розглянуто і обговорено питання щодо реформування галузі освіти в УкраїніІнтеграція вітчизняної системи освіти в європейський освітній простір, її адаптація до нових соціально-економічних відносин вимагають змін підходів до державного управління освітою та проведення реформ усіх підсистем галузі з метою впровадження нових освітніх стандартів, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, забезпечення належного фінансування, підвищення престижу педагогічної праці.

Ці та інші актуальні питання реформування галузі освіти в України та в області минуклого тижня обговорено в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів на короткостроковому тематичному семінарі підвищення кваліфікації з працівниками відділів освіти райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення, виконавчих органів об’єднаних територіальних громад.

На короткостроковому тематичному семінарі розглянуто і обговорено питання щодо реформування галузі освіти в УкраїніУ роботі семінару взяв участь начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, який окреслив пріоритетні питання у роботі відділів освіти райдержадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення, виконавчих органів об’єднаних територіальних громад щодо реалізації реформи освітньої галузі на регіональному рівні, інновації, які чекають на школярів і вчителів Черкащини у наступному навчальному році.

До обговорення реформи освіти в області долучилися заступник начальника управління Оксана Сімушина, ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна та проректор інституту Наталія Лісова.

До програми семінару були включені питання розвитку зовнішнього незалежного оцінювання в умовах державно-громадського управління, організації роботи з охорони праці в закладах освіти, основні засади державної політики у сфері виховання дітей та молоді, порядок використання субвенції з державного та обласного бюджетів та ін.

На короткостроковому тематичному семінарі розглянуто і обговорено питання щодо реформування галузі освіти в УкраїніГалузеву складову програми семінару реалізовували викладачі-практики – фахівці управління освіти і науки облдержадміністрації та Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

На виконання заходів з реалізації в області антикорупційної політики в рамках семінару відбулось обговорення особливостей боротьби з корупцією, відповідальності за корупційні діяння, необхідність організації превентивних антикорупційних механізмів.

Слухачі семінару мали змогу поспілкуватися із регіональним координатором взаємодії з громадськістю уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Лесею Валяєвою, яка провела тематичну зустріч щодо виконання в області заходів спрямованих на забезпечення прав осіб з інвалідністю та створення доступного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами.

З метою створення умов для реалізації можливостей безперервної освіти, слухачі семінару отримали кейси електронних методичних матеріалів для самостійного опрацювання.