Проведено позачергову сесію Катеринопільської районної ради

02 травня 2018, 12:13
Проведено позачергову сесію Катеринопільської районної ради27 квітня 2018 року голова районної ради Віталій Верета провів засідання позачергової сімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, заступник голови райдержадміністрації, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій, підприємств, політичних партій, громадських організацій, сільські, селищні голови.

Передувала сесії робота профільних постійних комісій та президії районної ради, під час яких були розглянуті та вивчені всі питання порядку денного.

Першим із них було розглянуто Стратегічний план розвитку Катеринопільського району на 2018-2020 роки. Заступник начальника управління агропромислового і економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Мирослава Тищенко у своєму виступі зазначила, що цей документ забезпечує системний та комплексний підхід з метою ефективного використання наявного потенціалу для подальшого розвитку району. План був підготовлений задля досягнення стабільного зростання якості життя населення району на основі збалансованого та узгодженого розвитку регіональної економіки, базованої на інноваціях, ощадливому ставленні до природного середовища, а також з урахуванням стратегічних інтересів держави.

Далі депутати схвалили програму розвитку Катеринопільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги на 2018-2020 роки, яку представила головний лікар центру Олена Пироженко. В своїй доповіді вона наголосила, що з 1 січня 2018 року в Україні стартувала реформа охорони здоров\'я і розпочалася вона з реформування первинної галузі медицини. На сьогодні якісне медичне обслуговування потребує значного покращення, направленого на: кадрове забезпечення, матеріально - технічне оснащення, проведення капітальних ремонтних робіт, забезпечення автотранспортом, впровадження електронної системи охорони здоров’я тощо. Тому серед першочергових заходів необхідно вирішити питання забезпечення закладів первинної допомоги комп’ютерною технікою, медичною інформаційною системою, підключенням до мережі Інтернет (швидкісний Інтернет); придбання службового житла для сімейного лікаря.

Під час розгляду наступних питань народні обранці звернулись до директора ТОВ «Катеринопільський елеватор» щодо допомоги у вирішенні питання виділення коштів на здійснення заходів інформатизації Катеринопільського центру первинної медико-санітарної допомоги. Також депутати районної ради звернулись до депутатів Черкаської обласної ради Коваленка О.А., Морозюка М.О., Футими А.Ф. щодо співфінансування впровадження медичної реформи в Катеринопільському районі та поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я первинного та вторинного рівнів, а також придбання шкільного автобуса для підвезення учасників освітнього процесу.

На сесії внесено зміни до програми профілактики злочинності в Катеринопільському районі на 2016-2020 роки.

Особливу увагу у депутатів викликали питання затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які надано в оренду. Зокрема, щодо того, чи всі учасники АТО отримали нотаріальну згоду про надання земельних ділянок згідно законодавства. Також вони цікавились чи збільшилась орендна плата за землю та на скільки, адже це надходження до бюджетів. Після обговорення всіх нюансів рішення були прийняті.

Решта розглянутих на сесії питань знайшли підтримку депутатів районної ради у схваленні відповідних рішень.

Головуючим сесії була надана можливість всім депутатам районної ради виступити та зробити оголошення. Наприкінці засідання депутати та запрошені обговорили болюче питання оптимізації закладів освіти, яке має бути розглянуте на наступній сесії районної ради, обмінялися думками і пропозиціями з цього приводу.