На Драбівщині встановили меморіальну дошку на честь загиблого земляка-учасника АТО Василя Шевченка

25 квітня 2018, 20:43
На Драбівщині встановили меморіальну дошку на честь загиблого земляка-учасника АТО Василя Шевченка25 квітня 2018 року у селі Білоусівка, що на Драбівщині, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Василя Шевченка – випускника Білоусівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, учасника антитерористичної операції, який рік тому загинув на сході України, захищаючи територіальну цілісність Батьківщини.

Боєць був снайпером 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.

Указом Президента України № 259/2017 від 2 вересня 2017 року, «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну-учаснику АТО були присутні голова Драбівської районної ради Володимир Дзега, перший заступник голови Драбівської районної державної адміністрації Володимир Лобода, заступник голови – Світлана Коршак, Білоусівський сільський голова Сергій Левченко, батьки загиблого – Віталій Григорович і Любов Іванівна Шевченки, педагоги та учні школи, громадські активісти, земляки-учасники АТО, жителі села.На Драбівщині встановили меморіальну дошку на честь загиблого земляка-учасника АТО Василя Шевченка

Честь відкрити пам\'ятний знак було надано Віталію Григоровичу, батьку Василя, та сільському голові – Сергію Васильовичу. Пам\'ять Героя та усіх патріотів України, що загинули, захищаючи її незалежність, вшанували хвилиною мовчання, запалили свічки та поклали квіти до меморіальної дошки, низько схилили голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

З почуттям глибокої вдячності за безстрашність та героїзм односельчанина учні школи читали вірші.

До родини та односельців загиблого учасника АТО зі словами подяки за сина та справжнього воїна звернулися керівники району та громади. Зокрема, голова районної ради Володимир Дзега, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, зазначив, що вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли свoє життя зa Україну, – нaш святий oбoв’язoк.На Драбівщині встановили меморіальну дошку на честь загиблого земляка-учасника АТО Василя Шевченка

«Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Василь Віталійович Шевченко поклав свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Сьогодні ми робимо перший крок для увіковічення імені цього хлопця. Не просто кажуть в народі: «Поки нас пам\'ятають – ми живі». Василь назавжди буде в нашій пам\'яті, в наших серцях і душах», – наголосив він.
Багато слів хороших та сумних було сказано... Всі пам’ятають Василя як щиру, добру, усміхнену людину, хорошого друга і вірного побратима.