У Драбові відбулися пам`ятні заходи з нагоди річниці аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2018, 14:00
У Драбові відбулися пам`ятні заходи з нагоди річниці аварії на Чорнобильській АЕССьогодні у Драбові відбулися пам’ятні заходи з нагоди 32-ї річниці великої трагедії – аварії на Чорнобильській атомній електростанції, у яких взяли участь голова районної ради Володимир Дзега, заступник голови – Тетяна Богославець, голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, його заступник – Світлана Коршак, Драбівський селищний голова Василь Хмара, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, представники громадських організацій та трудових колективів.

Урочиста хода пройшла центральними вулицями селища до пам’ятника ліквідаторам на Чорнобильській АЕС, де відбулися мітинг-реквієм та покладання квітів. Учасники заходу вшанували пам’ять всіх загиблих від радіаційного впливу хвилиною мовчання.

Далі поминальні заходи продовжилися у храмі св. Серафима Саровського, де священнослужителі відслужили молебень за жертвами аварії.

Опісля за участю керівництва району у читальній залі районної бібліотеки проведено «круглий стіл» з питань медичного та соціального обслуговування учасників ліквідації аварії та потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Щоб зустріч була не просто обговоренням проблем, а пошуком конкретних шляхів до їхнього вирішення, на засідання було запрошено представників різних служб, до яких «чорнобильці» звертаються за допомогою.
Учасники «круглого столу» мали можливість отримати кваліфіковані відповіді на питання, які їх цікавлять. Такий формат зустрічі дозволив вирішити проблемні питання цієї категорії громадян та дати хід найбільш гострим питанням, а не обмежуватися їх констатацією. У Драбові відбулися пам`ятні заходи з нагоди річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Звертаючись до присутніх, заступник голови районної ради Тетяна Богославець зазначила, що з метою підвищення рівня соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, районна рада сприяє виконанню державних і районних програм, передбачає кошти на соціальний захист «чорнобильців».

Тетяна Володимирівна висловила слова вдячності та поваги всім, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, побажала міцного здоров’я і довгих років життя та від імені керівництва району запевнила у подальшій підтримці учасників ліквідації аварії та потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.