На сесії депутати Смілянської районної ради прийняли низку районних програм

26 квітня 2018, 12:12
На сесії депутати Смілянської районної ради прийняли низку районних програм25 квітня проведено пленарне засідання тридцять п’ятої сесії Смілянської районної ради. Вів засідання голова районної ради Володимир Грошев.

У роботі сесії участь взяли заступники голови та керівники структурних підрозділів Смілянської райдержадміністрації, Смілянський міський голова Олексій Цибко, сільські голови, представники громадськості та засобів масової інформації.

Перед початком засідання голова ради надав слово Смілянському міському голові Олексію Цибку, який закликав до співпраці між владними органами міста і району.

Також взяв слово заступник голови районної ради Василь Латенко, який поінформував про проведення зустрічі активістів, учасників бойових дій в зоні АТО з керівником управління Держгеокадастру у Смілянському районі Романом Дорошенком щодо захисту прав у отриманні земельних ділянок.

При голосуванні порядку денного включено два питання та виключено чотири у зв’язку з недостатнім вивченням в профільній постійній комісії ради. Також при розгляді питань у ході обговорення перенесено на наступну сесію питання: про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Смілянської районної ради Черкаської області та про звернення депутатів Смілянської районної ради до народного депутата України Сергія Рудика (одномандатний виборчий округ № 198, Черкаська область).На сесії депутати Смілянської районної ради прийняли низку районних програм

Потім заслухано і затверджено інформацію про стан законності і боротьби зі злочинністю в районі та звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2018 року.

У ході роботи депутатами затверджено три районних програми та внесено зміни до п’яти раніше прийнятих. Багато питань виникло до першого заступника голови райдержадміністрації Романа Співака при обговоренні програми розвитку та забезпечення безпеки дорожнього руху. Депутатам роз’яснено порядок обслуговування доріг місцевого значення та створення при обласній раді Служби утримання доріг місцевого значення в Черкаській області.

Далі внесено зміни до районного бюджету, зокрема, виділено 500 тис.грн. на співфінансування ремонту доріг місцевого значення та затверджено нову редакцію статуту центральної районної лікарні ім.Софії Бобринської та прийнято рішення про реорганізацію комунального закладу «Смілянський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Смілянської районної ради Черкаської області.
На завершення депутатами прийнято рішення з питань управління майном районної комунальної власності, затверджено план роботи районної ради на ІІ квартал 2018 року та розглянуто ряд інших, актуальних питань.