Олександр Вельбівець взяв участь у заходах щодо відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2018, 15:44
Олександр Вельбівець взяв участь у заходах щодо відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи26 квітня 2018 року в Соборному сквері біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» проведено заходи з нагоди 32-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Разом з учасниками ліквідації аварії, представниками духовенства участь у заходах із вшанування взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступник міського голови м. Черкас Людмила Бордунос, депутати обласної ради, представники організацій, установ та закладів, громадськість міста.

На початку представники релігійних конфесій провели спільний молебень за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС.Олександр Вельбівець взяв участь у заходах щодо відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи

Потім керівники області, міста та інші учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля».

У ході заходу було запрошено до слова голову обласної ради Олександра Вельбівця. Звертаючись до присутніх, Олександр Іванович зауважив, що відзначення кожного року чергової річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції стало гіркою і болісною традицією для кожного українця.

– Ця жахлива подія змусила багатьох із нас вперше побачити та відчути на собі нищівний удар «мирного атому» та глибоко замислитись над ціною та зворотнім боком науково-технічного прогресу, піддати сумніву пріоритет технічних новацій над духовним вдосконаленням людини, – зазначив голова обласної ради.Олександр Вельбівець взяв участь у заходах щодо відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи

Також він наголосив, що наслідки могли б бути ще гіршими, якби не тисячі вогнеборців-ліквідаторів аварії та подякував усім їм за ратний подвиг, за те, що ми можемо і надалі жити й працювати, виховувати дітей, просто радіти кожному дню, а також побажав присутнім Божого благословення, міцного здоров\'я, мирного неба та сімейного затишку!

Цього дня заходи щодо відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи проведено в усіх районах Черкащини.