У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля вшановано вогнеборців-чорнобильців

26 квітня 2018, 14:39
У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля вшановано вогнеборців-чорнобильців26 квітня 2018 року у Міжнародний день пам’яті Чорнобиля біля Монументу Героїв Чорнобиля в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля відбулися пам’ятні заходи з нагоди 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Мітинг-реквієм проведено за участі рятівників-ліквідаторів наслідків катастрофи, курсантів, студентів та викладачів інституту. Також вшанували героїв-чорнобильців перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв, заступник Черкаського міського голови Ігор Волошин, голова обласної федерації профспілок Петро Шевченко та інші.У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля вшановано вогнеборців-чорнобильців

На початку заходу до слова було запрошено в. о. начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Олександра Тищенка, який зазначив, що пожежники першими вступили в двобій із ядерною стихією і неймовірними зусиллями зупинили вогонь, що розповсюджувався на машинний зал і на решту реакторів Чорнобильської АЕС, та наголосив, що ми вшановуємо і вічно будемо пам’ятати подвиг пожежників і працівників всіх професій-ліквідаторів, які забезпечували ліквідацію цієї аварії.

Мітинг-реквієм з нагоди 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи розпочався з виконання Державного Гімну України та підняття Державного прапора України.У Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля вшановано вогнеборців-чорнобильців

Далі слово для виступу надано першому заступнику голови обласної ради Валентину Тарасенку, який, звертаючись до присутніх, поділився спогадами про цей день 32 роки тому та зазначив, що ми не можемо зробити так, щоб Чорнобильської катастрофи не було в минулому, але наш обов’язок зробити все, щоб наші громадяни змогли жити і працювати спокійно у майбутньому.

На завершення учасники заходу поклали квіти до Монументу на честь усіх вогнеборців-чорнобильців та випускників навчального закладу, Героїв Чорнобиля – Героїв України Віктора Кібенка, Володимира Правика, Миколи Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тишури, Миколи Титенка та вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.