Відбулася сесія Жашківської районної ради

25 квітня 2018, 14:27
Відбулася сесія Жашківської районної ради24 квітня проведено перше пленарне засідання чергової двадцять третьої сесії сьомого скликання. Відкрив і вів його голови районної ради Максим Салій.
У роботі сесії участь взяли депутати Черкаської обласної ради Ігор Мельник та Юрій Жмуд, голови Жашківської райдержадміністрації Сергій Бойка, помічник народного депутата України Валентина Ничипоренка – Марія Король, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, а також керівники підприємств, установ та організацій району, сільські голови, представники громадськості та засобів масової інформації.
Традиційно обговорювалися питання бюджету, комунальної власності, тощо.
На початку пленарного засідання депутати розглянули питання щодо дострокового припинення повноважень депутата Жашківської районної ради сьомого скликання Коломієць Н.Я.
Потім було заслухано інформацію заступника голови райдержадміністрації Таїсії Федоренко щодо пониження та перейменування окремих шкіл в Жашківському районі. Обговоривши це питання, депутати відправили на доопрацювання проекти рішень щодо пониження та перейменування загальноосвітніх шкіл району у селах: Житники, Леміщиха, Нагірна, Охматів, Павлівка, Сорокотяга та Хижня.
Крім того депутати підтримали створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Жашківської районної ради Черкаської області, а також внесення змін до ряду районних програм, зокрема «Здоров’я населення Жашківщини на 2018-2019 роки» та «Шкільний автобус на 2016 – 2018 роки».
Під час засідання було розглянуто низку інших актуальних питань та прийнято відповідні рішення.