В обласному центрі вшанували Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2018, 13:38
В обласному центрі вшанували Героїв Небесної Сотні20 лютого 2018 року у м. Черкаси проведено заходи з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

Участь у вшануванні подвигу учасників Революції Гідності взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Керівники обласної ради разом з присутніми поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».В обласному центрі вшанували Героїв Небесної Сотні

Також полум’яні квіти вони поклали до стели Небесної Сотні, до погруддя генерал-майора Ігоря Момота та до хреста, яким вперше увіковічено пам\'ять про загиблих борців на Майдані.

Опісля відбувся молебень у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Довідково.
11-го лютого 2015-го року підписано Указ Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні». Цим указом встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається щорічно 20-го лютого. В обласному центрі вшанували Героїв Небесної Сотні

Це зроблено на підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.