Олександр Вельбівець взяв участь у мітингу вшанування воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2018, 13:38
Олександр Вельбівець взяв участь у мітингу вшанування воїнів-інтернаціоналістів15 лютого 2018 року в м. Черкаси проведено мітинг з нагоди виведення обмеженого контингенту військових миротворців з республіки Афганістан, що традиційно проводиться біля меморіалу воїнам-інтернаціоналістам на Площі Слави.

Цьогоріч воїни-афганці спочатку зібралися на Соборній площі, а потім пішою ходою в супроводі оркестру під Державними прапорами, прапорами ветеранської організації пройшли до меморіалу. В урочистій колоні воїни-ветерани, їхні рідні, друзі, близькі, а також учасники антитерористичної операції на Сході України, колишні військовослужбовці, волонтери, небайдужі мешканці обласного центру. В руках у багатьох із них полум’яні квіти.

Олександр Вельбівець взяв участь у мітингу вшанування воїнів-інтернаціоналістівВідзначити цей день та разом з присутніми вшанувати учасників бойових дій на території інших держав на Площу Слави до меморіального знаку завітав голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Виступаючи на мітингу, що розпочався хвилиною мовчання за полеглими на війні, Олександр Іванович зазначив, що віддаляють нас від подій у Афганістані вже 29 років. Але в умовах сьогодення, ми вкотре переконуємося, що біль втрат не затьмарюється ні відстанями, ні роками.

Олександр Вельбівець взяв участь у мітингу вшанування воїнів-інтернаціоналістів– Сьогодні ми зібралися тут, аби схилити голови перед тими, кому не судилось дожити до цих днів, та вшанувати тих, хто й нині залишається зразком справжньої мужності, братерства та самовідданості для молодих поколінь, – наголосив Олександр Вельбівець. – «Афганське братство» – це не просто дзвінкі слова. Вас, учасників тих трагічних подій, об’єднала не тільки пам’ять про пережите, а й спільне піклування про сучасність і майбутнє нашої України, своїх побратимів та земляків.

Звертаючись до ветеранів, голова обласної ради підкреслив:

Олександр Вельбівець взяв участь у мітингу вшанування воїнів-інтернаціоналістів– Ви всі – взірець справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу. І ваші подвиги й щоденні справи – це приклад мужності й вірності громадянському обов’язку для наших сучасних воїнів-захисників, усіх українців.

Завершуючи виступ, він закликав пам’ятати тих, хто загинув у роки Афганської війни та не забувати усіх тих, хто крок за кроком наближав день, коли у світі постала суверенна Україна та особливо тих, хто відстоює її у броні в наш час.

Олександр Вельбівець взяв участь у мітингу вшанування воїнів-інтернаціоналістівОлександр Вельбівець подякував афганцям і всім миротворцям за ратний подвиг і побажав їм і всім присутнім мирного неба, здоров’я та благополуччя, щастя, добра і впевненості в завтрашньому дні!

Під час мітингу окремі ветерани-афганці, волонтери отримали відзнаки, Почесні грамоти і премії.

Після завершення мітингу його учасники, вшановуючи пам\'ять бойових побратимів, поклали живі квіти до меморіального знаку.

Традиційно пролунав трикратний салют.