Голови місцевих рад вивчають стратегії і проекти як інструменти розвитку і співробітництва територіальних громад

13 лютого 2018, 13:56
Голови місцевих рад вивчають стратегії і проекти як інструменти розвитку і співробітництва територіальних громад Процеси децентралізації влади, зміни територіального устрою, реформування місцевого самоврядування, модернізації служби в органах місцевого самоврядування ставлять нові вимоги до професійних якостей голів територіальних громад.

В Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації сільських, селищних та міських голів.

Програма семінару передбачає обговорення актуальних питань реформування місцевого самоврядування; стратегії розвитку територіальних громад; основних засад Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року; децентралізації фінансів та зміцнення матеріальної основи місцевого самоврядування; основних вимог до ведення службової документації та організації контролю; кадрової політики в органах місцевого самоврядування; оновлення влади та антикорупційної реформи; проектування та забудови сільських населених пунктів; виділення та порядок отримання земельних ділянок учасникам АТО; розвиток сільського та звичайного туризму та ін.

Голови місцевих рад вивчають стратегії і проекти як інструменти розвитку і співробітництва територіальних громад Фахівці Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації провели тематичну зустріч, під час якої ознайомили слухачів із основними вимогами до розробки проектів регіонального розвитку.

Для реалізації програми семінару запрошені представники структурних підрозділів облдержадміністрації, облради, територіальних органів виконавчої влади; Черкаського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», викладачі вищих навчальних закладів.

Нові компетентності, отримані під час навчання, дадуть реальну можливість націлити громади області на створення інноваційних моделей стратегічного розвитку в умовах децентралізації.