Олександр Вельбівець привітав учасників урочистого зібрання з Днем Соборності України

22 січня 2018, 18:42
Олександр Вельбівець привітав учасників урочистого зібрання з Днем Соборності України22 січня 2018 року в обласній філармонії проведено урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України.

Привітати присутніх на зібранні завітав голова обласної ради Олександр Вельбівець. Звертаючись до учасників урочистостей, голова обласної ради, зокрема, зазначив, що майже 200 років тому до українців звернувся Т.Г.Шевченко зі словами: «Обніміться, брати мої. Молю вас, благаю».

Ці слова Кобзаря можна завжди розцінювати як чіткий і промовистий дороговказ для утвердження нації у будь-які часи і роки.Олександр Вельбівець привітав учасників урочистого зібрання з Днем Соборності України

Керуючись напутніми словами Пророка, 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було урочисто проголошено об\'єднання у єдину соборну Україну двох державних утворень – Української Народної республіки і Західно-Української Народної республіки.

Та ми розуміємо, що це возз’єднання, або як тоді його назвали, злука – проросло не стихійно, а завдяки довготривалої національно-визвольної боротьби багатьох поколінь та нашого прагнення до творення власної держави.

Тому ця історична подія сприйнялася усіма українцями як велике національне свято. Вона і нині має для нашого народу неабияке значення та серед багатьох подій залишається актуальною. Олександр Вельбівець привітав учасників урочистого зібрання з Днем Соборності України

«Ми це бачимо, – наголосив Олександр Вельбівець, – адже йдеться про загрозу територіальної цілісності держави з боку окремих сусідів. Ми це знаємо, коли йдеться про незалежність нашої держави.

Та ми віримо, що Україна була, є і завжди буде соборною і незалежною! Недарма найкращі сини нашого народу нині захищають рідну землю від російського агресора і ми низько вклоняємося їм за це».

Окрім того, голова обласної ради підкреслив, що не існує окремо Західної і окремо Східної України! Ми – єдина держава! Якою вона буде в майбутньому, якою ми передамо її новим поколінням – залежить від наших спільних дій, від нашого розуміння, від нашої нероздільності сьогодні.Олександр Вельбівець привітав учасників урочистого зібрання з Днем Соборності України

На завершення виступу Олександр Вельбівець привітав усіх жителів Черкащини з прекрасним святом – Днем Соборності, днем нашого національного єднання і побажав всім міцного здоров’я, миру, щастя, нових успіхів у житті.

Під час урочистостей з нагоди свята багато військовослужбовців і волонтерів отримали нагороди та відзнаки.