Відзначення Дня соборності в обласному центрі розпочалося з покладання квітів до меморіалу борцям за волю України

22 січня 2018, 13:38
Відзначення Дня соборності в обласному центрі розпочалося з покладання квітів до меморіалу борцям за волю України22 січня 2018 року заходи з нагоди Дня соборності України в обласному центрі розпочалися з покладання квітів до монументу «Борцям за волю України».

Участь у покладанні взяли голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, працівники виконавчого апарату обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міської ради, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в області, учасники АТО, представники установ та закладів міста, громадських організацій, молоді.

Саме цього дня у далекому буремному 1918-му поняття Україна вперше за декілька століть перетворилося із суто географічного на політичне – Українську Народну Республіку було офіційно визнано рядом держав. Відзначення Дня соборності в обласному центрі розпочалося з покладання квітів до меморіалу борцям за волю України

Це стало ще одним із кроків до об’єднання УНР та ЗУНР. І вже 22 січня 1919 року на Софійській площі відбулася урочиста церемонія проголошення об’єднання західних і східних українських земель в одну державу.

Відзначення Дня соборності є важливим для нинішніх поколінь, адже боротьба за цілісність українських земель триває і сьогодні.