Вітання голови обласної ради із нагоди Дня Соборності України

22 січня 2018, 10:42
Вітання голови обласної ради із нагоди Дня Соборності України
Дорогі земляки! Шановні черкащани!

Двадцяте століття залишило нам у спадок події, які ніколи не втратять своєї значущості та актуальності для кожного українця. Однією з таких дат є 22 січня 1919 року – день ухвалення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Це день, коли народ, територіально розірваний сусідами, возз’єднався на своїй землі в єдиній Українській державі. І хоча, на жаль, цей вияв національної самосвідомості в той час залишився лише декларацією, але борці за незалежність ніколи не втрачали надію об’єднатися в одній державі.

Єдність і сьогодні, без перебільшення, – головна умова нашої сили та збереження незалежності. Це надійний фундамент, на якому будуються міць і велич українського суспільства.

Пам’ятаючи уроки історії ми маємо гідно приймати виклики сучасної складної епохи. Нас можуть розділяти сотні кілометрів, ми можемо мати різні точки зору, але усі ми – єдиний український народ. Саме на нас із вами покладено спільну відповідальність перед нащадками за збереження і зміцнення вільної та єдиної Батьківщини.

Цього визначного дня хочу привітати вас зі святом та побажати усім нам мирного неба, єдності і згуртованості, міцного здоров’я й добра, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашої України!

Із Днем Соборності України вас, шановні черкащани!


Із повагою

Голова обласної радиОлександр Вельбівець