На Черкащині планується проведення першої конференції старост та форуму фінансистів ОТГ

18 січня 2018, 18:24
На Черкащині планується проведення першої конференції старост та форуму фінансистів ОТГ18 січня 2018 року проведено бізнес-ланч «Децентралізація на Черкащині: підсумки - 2017, перспективи – 2018», організований Черкаським Центром розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону).

Організатори бізнес-ланчу обговорювали питання проведення реформи місцевого самоврядування у регіоні, перспективи та динаміку децентралізації на Черкащині та її досягнення на сьогодні.

За словами директора Черкаського ЦРМС Сергія Слинька, Черкащина має усі шанси стати кращою серед областей України за динамікою створення нових громад. Наразі їх нараховується вже 26. Радники Центру, що є експертами у питаннях децентралізації, фінансів, юриспруденції, комунікації, надають постійну підтримку створеним громадам, допомагають вирішувати проблеми об’єднання та розвитку громад опісля того, сприяють процесу їх становлення.

Саме Черкаський ЦРМС виступив ініціатором проведення на Черкащині конференції старост ОТГ регіону, що відбудеться у лютому. Також, цьогоріч заплановано цілу серію стаді-турів до успішних ОТГ, які наочно продемонструють переваги об’єднавчих процесів.

Як зазначалося, Черкаським ЦРМС було проведено низку громадських обговорень щодо об\'єднання в територіальні громади та виїзних консультацій із керівництвом міст, селищ та сіл регіону щодо утворення ОТГ, цілий ряд просвітницьких заходів щодо перших кроків новообраної влади в ОТГ. На Черкащині планується проведення першої конференції старост та форуму фінансистів ОТГ

Зі слів радника з питань місцевих фінансів Миколи Гулька, усі новостворені ОТГ у 2017 році успішно пройшли випробування на формування своїх бюджетів. Цьому сприяли виїзні семінари до новостворених ОТГ, кущові тренінги для фінансистів та бухгалтерів ОТГ та спеціалізовані тренінги для голів, бухгалтерів та фінансистів ОТГ. А наприкінці цього року у грудні заплановано проведення першого спеціалізованого форуму фінансистів об’єднаних громад та стаді-тури у найуспішніші об’єднані громади України.

Окрім того, цьогоріч для цілого ряду ОТГ регіону підготовлено стратегії розвитку та проекти, спрямовані на розвиток громад, заплановано розширити співпрацю в рамках проектного менеджменту з громадами, сформувати команду проектних менеджерів та провести Ярмарку проектних ідей.

Задля втілення всіх проектів та задумів щодо розвитку ОТГ, започатковано масштабну інформаційну кампанію «Досвід успішних об’єднаних громад Черкащини», у рамках якої проводяться прес-тури до провідних ОТГ регіону. А ще для ОТГ започатковано просвітницьку кампанію «Ефективні комунікації для ОТГ», у рамках якої громади навчаються бути не лише успішними, але й відомими для інвесторів та партнерів.