Новостворена громада Черкащини відкрила власний Центр надання адміністративних послуг

11 січня 2018, 18:02
Новостворена громада Черкащини відкрила власний Центр надання адміністративних послугІз 1січня 2018 року розпочав роботу Центр надання адміністративних послуг Шполянської об’єднаної територіальної громади, що був створений у 2017 році.

За словами заступника голови об’єднаної територіальної громади Сергія Зайця, цей Центр надаватиме 64 види адміністративних послуг і працюватиме у режимі «єдиного вікна». Тобто, людина лише здає адміністратору необхідний пакет документів, а через встановлений законодавством час отримує уже оформлений, необхідний їй, документ. Всі проміжні процедури, збір необхідних підписів здійснюються працівниками ЦНАП.

Наразі у Шполянській міській раді розглядається питання щодо відкриття віддаленого робочого місця адміністратора ЦНАП у населених пунктах громади – с. Кримки та с. Скотареве.Новостворена громада Черкащини відкрила власний Центр надання адміністративних послуг

Також проводиться робота щодо узгодження рішень між Центром надання адміністративних послуг та органами виконавчої влади стосовно можливості надання через ЦНАП тих адміністративних послуг, які відносяться до їх повноважень.

Шполянський Центр надання адміністративних послуг став уже п’ятим закладом із надання адміністративних послуг громаді, що відкрився у ОТГ Черкащини. У 2016 році було відкрито перший такий Центр у Білозірській об’єднаній територіальній громаді. У 2017 році, за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», запрацювали Центри надання адміністративних послуг у Мокрокалигірській та Єрківській об’єднаних територіальних громадах, а також відкрито перше віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП у смт. Ірдинь (Білозірська об’єднана територіальна громада).