Соціально-психологічний супровід дітей – головне завдання Уманського центру соціально-психологічної реабілітації дітей

28 грудня 2017, 12:18
Соціально-психологічний супровід дітей – головне завдання Уманського центру соціально-психологічної реабілітації дітей27 грудня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець із робочим візитом побував у комунальному закладі «Обласний міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей у м. Умань Черкаської обласної ради». Центр здійснює комплексну реабілітацію дітей, надає лікувально-профілактичні та юридичні послуги. Тут перебувають діти, які опинились у складних життєвих обставинах, залишилися без батьківського піклування, безпритульні чи ті, хто зазнав насильства і потребує соціально-психологічної допомоги.

Діти у групах стаціонарного перебування знаходяться тут до 9 місяців, у групах денного перебування – рік. На сьогодні тут перебуває 53 дитини. Реабілітація дітей в умовах Центру здійснюється у різних напрямках:у ході медичної реабілітації проводиться медичне обстеження, діагностика захворювань дитини, організовується її лікування. Згідно з договором, укладеним із загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №14 м. Умань, всі вихованці шкільного віку відвідують навчальний заклад.Соціально-психологічний супровід дітей – головне завдання Уманського центру соціально-психологічної реабілітації дітей

Для гостей Центру його вихованці продемонстрували свої творчі таланти і подарували святковий концерт. Дякуючи за теплу атмосферу свята Олександр Вельбівець привітав малечу із прийдешніми новорічними і різдвяними святами солодкими подарунками.

На завершення перебування у закладі голова обласної ради окремо поспілкувався із колективом і директором, визначивши пріоритетні напрями подальшої роботи з підтримки комунального закладу. Зокрема, керівника та працівників цікавили питання матеріального і фінансового забезпечення закладу в наступному році. Він озвучив основні показники обласного бюджету на 2018 рік, передбачений ресурс якого на утримання Центру запланований у сумі більше 300 тис. грн.

Соціально-психологічний супровід дітей – головне завдання Уманського центру соціально-психологічної реабілітації дітей– Звичайно це показник «стартовий» – на початок року. В міру виконання бюджету і надходження додаткових коштів ми будемо збільшувати фінансування. Крім того, готовий особисто долучитись до пошуку благодійників та небайдужих жителів краю, які готові підтримати ваші починання і сприяти вирішенню нагальних питань закладу. В області лише два центри такого типу, які надають широкий спектр допомоги найбільш «ображеним» діткам, а тривожні тенденції до постійного збільшення кількості вихованців у цих установах в цьому році змушує нас реагувати відповідно. Запевняю, без підтримки обласної ради, моєї особистої ви не залишитесь, – наголосив Олександр Вельбівець.