Депутати Уманської районної ради розглянули звіт голови районної ради та районний бюджет на 2018 рік

22 грудня 2017, 19:39
Депутати Уманської районної ради розглянули звіт голови районної ради та районний бюджет на 2018 рік21 грудня 2017 голова Уманської районної ради Оксана Супрунець провела чергову сесію районної ради. У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Євгеній Данченко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови місцевих рад, представники інших районних закладів та установ, керівники правоохоронних органів, представники місцевих засобів масової інформації.

Після внесення змін до порядку денного депутати приступили до розгляду означених питань. Першим заслухали звіт голови районної ради Оксани Супрунець про її діяльність та роботу районної ради за період з грудня 2016 року по грудень 2017 року. Оксана Анатоліївна наголосила, що за два роки роботи районна рада проявила себе цілком зрілим, кваліфікованим і працездатним представницьким органом.

– Незважаючи на різні політичні уподобання й розбіжності, усвідомлюючи персональну відповідальність перед виборцями, депутати районної ради об’єднались заради вирішення найважливіших проблемних питань територіальних громад і жителів Уманщини. Завдяки цьому впродовж звітного періоду було проведено 11 сесій районної ради, 7 з яких – позачергові. Результатом проведення сесій стало ухвалення 172 рішень з різних напрямів життєдіяльності територіальних громад району, - відзначила очільник районної ради.Депутати Уманської районної ради розглянули звіт голови районної ради та районний бюджет на 2018 рік

Окрім того, Оксана Супрунець виокремила ті соціальні проекти, що були реалізовані на теренах Уманщини за фінансової підтримки депутатів районної ради впродовж нинішнього року. Голова районної ради висловила вдячність депутатському корпусу за допомогу й активність у роботі, досягнення компромісу при розгляді бюджетних питань та схваленні виважених рішень; районній державній адміністрації – за співпрацю і взаєморозуміння щодо вирішення найактуальніших проблем району; очільникам сільських територіальних громад за підтримку, плідну співпрацю та розуміння проблем жителів району.

Звіт голови районної ради депутати схвалили одностайно.

Далі депутати заслухали звіт постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку та регуляторної політики, який представив голова цієї комісії Володимир Мальченко.

Обранці району без обговорення одноголосно затвердили програму економічного і соціального розвитку району на 2018 рік, яку представляла на сесії начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Солом’яна.

Потім депутати перейшли до розгляду питання про районний бюджет на 2018 рік, проект якого представив начальник фінансового управління райдержадміністрації Микола Івасюк. Головний фінансовий документ району депутати затвердили також без обговорення, визначивши доходи районного бюджету в сумі 382 642,182 тис. грн., в тому числі, доходи загального фонду районного бюджету 380 812,317 тис. грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 1 829,865 тис. грн.; видатки районного бюджету у сумі 382 642,182 тис. грн, в тому числі, видатки загального фонду районного бюджету 369 274,317 тис. грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 13 367,865 тис. грн.Депутати Уманської районної ради розглянули звіт голови районної ради та районний бюджет на 2018 рік

На сесії затверджено і ряд районних програм, серед яких: програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Уманському району на 2018 рік; комплексна програма щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2018-2022 роки; програма «Питна вода» Уманщини на 2018-2020 роки; програма «Організація харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти району на 2018 рік».

Окрім того, депутати внесли зміни до рішення районної ради від 22.12.2016 № 15-3/VІІ «Про районний бюджет на 2017 рік», затвердили план роботи районної ради на I півріччя 2018 року й розглянули інші питання.

На сесії районної ради виступила голова Громадської ради при райдержадміністрації Тетяна Чорномаз, яка закликала депутатів та всю аудиторію гідно відзначити 80-річчя видатного українського державного та політичного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола.

На завершення сесії Оксана Супрунець наголосила, що цьогорічні досягнення Уманщини стануть твердим підґрунтя для роботи в 2018 році і подякувала всім за результативну співпрацю й побажала, щоб прийдешній рік приніс довгоочікуваний мир на українську землю, був щедрим і багатим на добро та злагоду.

Новорічними піснями й різдвяними колядками працівники районного Центру культури і дозвілля подарували депутатам районної ради та всім присутнім на сесії святковий настрій і привітали їх із прийдешніми новорічно-різдвяними святами.