У Черкасах відбувся мітинг пам’яті з нагоди річниці введення військ в Афганістан

25 грудня 2017, 14:33
У Черкасах відбувся мітинг пам’яті з нагоди річниці введення військ в Афганістан25 грудня 2017 року у м. Черкаси відбувся мітинг з нагоди 38-ої річниці введення військ в Афганістан. У ньому взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, міський голова Анатолій Бондаренко, голова Смілянської районної ради Володимир Грошев, голова Черкаської обласної Спілки ветеранів Афганістану Сергій Якимчук, голова міської Спілки ветеранів Афганістану Борис Карганов, ветерани афганської війни, воїни-інтернаціоналісти, сім’ї загиблих та громадськість міста.

Висловлюючи шану й скорботу за загиблими воїнами-черкащанами Борис Карганов наголосив, що їх подвиг – вічний, адже часу непідвладно викреслити з пам’яті героїзм афганців, їх мужність та вірність військовому обов’язку.У Черкасах відбувся мітинг пам’яті з нагоди річниці введення військ в Афганістан

Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто не повернувся з війни, що тривала понад 9 років, а також тих героїв, хто загинув за рідну землю в неоголошеній війні проти російського агресора на східних рубежах України.

– Сьогодні ми зібралися тут, аби схилити голови перед воїнами-інтернаціоналістами, яким не судилось дожити до цих днів та вшанувати тих, хто й нині залишається зразком справжньої мужності, братерства та самовідданості для молодих поколінь.

У Черкасах відбувся мітинг пам’яті з нагоди річниці введення військ в АфганістанМи всі знаємо, що саме афганці одними із перших пішли захищати кордони України на Сході. Багато із вас навчають військовій справі молодих захисників, передаючи їм власні знання і вміння, широко займаються патріотичним вихованням молоді, – зазначив голова обласної ради Олександр Вельбівець та побажав ветеранам міцного здоров’я, особистого щастя й впевненості в майбутньому.

Після вручення нагород ветеранам, відбулось покладання квітів до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.