Відповідальний бізнес підтримує соціально орієнтовані проекти влади із підготовки виробничих кадрів

11 жовтня 2017, 18:38
Відповідальний бізнес підтримує соціально орієнтовані проекти влади із підготовки виробничих кадрівУ сучасних економічних реаліях соціально орієнтований бізнес у сільській місцевості – це важливий фактор якості життєдіяльності громад, міцне підґрунтям започаткованих змін та розвитку територій. За умов тісної співпраці товаровиробників і активу села, влади на місцях вдається досягти прогресивних результатів, втілити проекти, реалізація яких за умов відсутності хоч однієї зі сторін неможлива.

Започатковані раніше головою обласною ради Олександром Вельбівцем та директором НВФ «Урожай» Олегом Васецьким ініціативи щодо створення якісно нових умов співпраці влади і бізнесу у питаннях підтримки профтехосвітнніх закладів в області, а, відтак, – підвищення рівня професійної підготовки майбутніх спеціалістів виробничих професій знаходять свої практичні результати.

Під час зустрічі, в якій також взяли участь начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, директор Лисянського професійного аграрного ліцею Олександр Яцюк, а також керівник і спеціалісти НВФ «Урожай», було конкретизовано пункти співпраці сторін на найближчу перспективу.

На пропозицію Олега Васецького, окрім передачі у користування Лисянському професійному аграрному ліцею сільськогосподарської техніки й обладнання для здійснення виробничої практики студентами, буде здійснено рейтингування найкращих ліцеїстів з метою заохочення їх до навчання через сплату персональних стипендій, забезпечення оплати виробничої практики, організацію додаткового інтерактивного навчання (екскурсії на підприємство, участь у робочому процесі, поїздки на профільні виставки тощо). Після закінчення навчання цим студентам гарантується працевлаштування та заробітна плата на порядок вища середньостатистичного показника по області.

За словами Олега Володимировича, це не просто благодійні наміри компанії, спрямовані на підтримку і розвиток молодого покоління. Це цілком прагматичні, взаємовигідні кроки як для влади, так і для бізнесу. Адже в результаті заклади освіти отримують суттєву матеріально-технічну підтримку, а сільгоспвиробники – висококваліфікованих й конкурентних на ринку праці робітників, попит на які в останні роки зріс у рази.

– Впевнений, що озвучені пропозиції науково-виробничої фірми «Урожай», готовність її керівництва й надалі розвивати соціально орієнтовані проекти в галузі освіти матимуть неабиякий ефект… Ці започатковані інновації у співпраці влади і бізнесу в Черкаській області минулого тижня я озвучив під час відкриття приватного аграрного ліцею в Умані, де були присутні товаровиробники й представники влади різних рівнів з інших областей. Їх відверто вразила й зацікавила така форма співпраці. Бо ж на сьогодні сільгоспвиробники все частіше скаржаться на «кадровий голод» висококваліфікованих, підготовлених для роботи на сучасній техніці робітників виробничих професій. І, думаю, ефект, віддача від реалізації подібних проектів, очевидно, не змусить чекати, – відзначив під час розмови Олександр Вельбівець.