На базі обласного художнього музею навчаються працівники культури і мистецтв з різних куточків України

05 вересня 2017, 20:32
На базі обласного художнього музею навчаються працівники культури і мистецтв з різних куточків УкраїниМіністерство культури України, Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Інститут публічного управління та кадрової політики спільно з Департаментом культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської обласної державної адміністрації з 04 по 08 вересня 2017 року проводить навчання (семінар) з підвищення кваліфікації працівників закладів культури і мистецтв.

Учасників семінарських навчань, які привезли із собою безцінний досвід роботи у музейній справі з різних куточків України, гостинно приймає Черкаський обласний художній музей.

На базі обласного художнього музею навчаються працівники культури і мистецтв з різних куточків УкраїниОсновною темою, яку будуть вивчати і обговорювати митці, – концептуальні засади розвитку художніх музеїв у контексті реформування.

Окрім того, у рамках семінару другого дня навчань працівники закладів культури і мистецтв, а також науковці взяли участь у роботі V Всеукраїнської науково-практичної конференції «Музей як візуальний текст культури».

Відкрив цю конференцію начальник Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Шабатін. Він також проінформував учасників навчань про стан та розвиток музейної справи на Черкащині.

На базі обласного художнього музею навчаються працівники культури і мистецтв з різних куточків УкраїниНа пленарному засіданні конференції щодо ролі музейної справи в розвитку державотворення виступили доктор філософських наук, професор Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, заслужений працівник освіти України, академік АН Вищої освіти України Володимир Личковах; мистецтвознавець, член ХО НСХУ, член Міжнародної асоціації мистецтвознавців АІСА Олег Коваль та місцеві науковці: Олена Трощинська – науковий співробітник Національного історико-культурного заповідника «Чигирин»; Людмила Чорна – кандидат історичних наук, завідувач науково-дослідного відділу «Історія Шевченкової могили» Шевченківського національного заповідника; Ольга Харсун – кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник КУ «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради та Олена Костюкова – кандидат історичних наук, доцент, директор «Центру туризмології і екскурсоводства» ЧНУ ім. Б. Хмельницького, почесний краєзнавець України.