Працюватимемо для всіх і кожного

16 грудня 2015, 13:37
Василь Селянський, «Черкаський край», №100, 16 грудня 20015 року

Такого успіху на цьогорічних місцевих виборах від Всеукраїнського об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» багато хто не очікував. Було чимало скептиків. Проте підсумкові результати перевершили всі сподівання. Про це наша розмова з секретарем ради Черкаської обласної організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ», депутатом обласної ради Олександром Коваленком.

— Олександре Анатолійовичу, як ви оцінюєте результат, який отримало Всеукраїнське об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» на місцевих виборах?


— Вважаю, що він вагомий. Наші кандидати пройшли практично в ради всіх рівнів, міський голова Шполи — теж від нашого об’єднання. Показово, що за кандидатів у депутати від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» до обласної ради проголосувало близько 70 754 виборці. Це — другий результат. І це при тому, що ми порівняно молода політична сила. До того ж нашого представника Валентина Петровича Тарасенка обрано першим заступником голови обласної ради.

— У чому вбачаєте складову успіху?

— Насамперед хочу подякувати всім виборцям, які проголосували за ВО «ЧЕРКАЩАНИ». Запевняю, що для депутатів від Всеукраїнського об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» немає поділу черкащан на «своїх» і «чужих». Вони працюватимуть для людей незалежно від того, за кого вони голосували на виборах. Успіх же вбачаю в тому, що ВО «ЧЕРКАЩАНИ» завдяки підтримці широких мас стало найпотужнішою громадсько-політичною силою на Черкащині і задекларувало такі мету, цілі й завдання, які далекі від популізму та цілком підлягають виконанню. Важливо й те, що Всеукраїнське об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» — не проект під вибори. Що можемо, вміємо й хочемо працювати задля розквіту України, нашої рідної Черкащини ми показали практично ще задовго до виборів. Саме за сприяння та підтримки представників ВО «ЧЕРКАЩАНИ» обладнано палату для воїнів АТО в Катеринопільській ЦРЛ, осучаснено палати в Корсунь-Шевченківській райлікарні, встановлено нові пластикові вікна у школі села Валява Городищенського району, відбудовується храм у Ташлику на Смілянщині, на Канівщині триває ремонт парадного входу в Козарівському НВК, заплановано встановлення металопластикових вікон у Мельниківському НВК та нових вхідних дверей у Межиріцькій ЗОШ, забезпечено кухонним посудом та холодильним обладнанням Таганчанську ЗОШ. Завезені теплові конвектори в дошкільну групу Грищенецького НВК, розпочато будівництво першої черги спортивного майданчика в мікрорайоні заводу «Магніт», з ініціативи депутатів обласної ради, членів фракції ВО «ЧЕРКАЩАНИ» директора ПАТ «Лебединський насіннєвий завод» Анатолія Миколайовича Ткаченка для поліклінічного відділення Шполянської ЦРЛ на 1,5 мільйона гривень придбано сучасне флюорографічне обладнаня, Григорія Івановича Плічка — для Драбівської ЦРЛ закуплено медичне обладнання. І це далеко й далеко не повний перелік добрих справ ВО «ЧЕРКАЩАНИ».

— Точилося багато розмов, що в списках кандидатів від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» будуть переважно чиновники, управлінці, керівники.

— Такі прогнози не справдилися. Дійсно, серед наших кандидатів були самодостатні, успішні підприємці, фермери, керівники. Це люди, які своєю працею створили власний бізнес, дають роботу сотням черкащан, наповнюють бюджет. Основна їхня мета — працювати на благо жителів області, задля розквіту і зміцнення України. Були в списках і лікарі, робітники, інженери, освітяни, спортсмени, працівники культури, учасники АТО, волонтери, громадські активісти — люди шановані у своїх громадах. Багато з них стали депутатами. Депутати від нашого об’єднання є патріотами свого краю і своєї держави, зробили багато для своїх колективів, громад, але їм не байдуже, які умови в сусідніх селах, містах, районах. Бо як єдина Україна, так єдина й Черкащина. І проблеми в нас одні. Члени ВО «ЧЕРКАЩАНИ» уміють їх вирішувати і будуть застосовувати свої знання, досвід, можливості практично.

— Олександре Анатолійовичу, позаду виборчі перегони, попереду — копітка робота. Які ваші враження від першої сесії обласної ради?

— Було забагато галасу. На мою думку, представники громадськості та деякі члени фракції «Батьківщина» на чолі з Михайлом Мушієком створювали умови, які заважали продуктивній роботі. Михайло Григорович повинен бути для всіх новачків-депутатів прикладом толерантності, виваженості, державницької позиції. Та натомість він лише підігрівав градус напруженості, додавав, як кажуть, масла у вогонь. Хіба можна у такій атмосфері оперативно приймати рішення? Нас люди вибрали працювати, вирішувати проблеми, а не чубитися. Думаю, що все увійде в нормальне русло.

— Які цінності та ідеї будуть відстоювати депутати від ВО «ЧЕРКАЩАНИ»?

— Як і ВО «ЧЕРКАЩАНИ» в цілому, так і депутати від об’єднання в жодному разі не братимуть на себе повноважень держави, а через органи місцевого самоврядування старанно виконуватимуть сім задекларованих кроків розвит­ку Черкащини. Вони підтримуватимуть конструктивні рішення, ініціюватимуть заходи, спрямовані на зростання економіки, добробуту наших співвітчизників, поліпшення інфраструктури населених пунктів. Проблем, над якими потрібно працювати, в області багато. Наприклад, у Тальному гостро стоїть питання щодо забезпечення людей питною водою. Десь не працює ФАП, десь потрібно ремонтувати дитсадок, встановити вуличне освітлення. А стан доріг? Це ж взагалі біль Черкащини. До речі, тільки за останні п’ять місяців 2015 року за ініціативи ВО «ЧЕРКАЩАНИ» профінансовано ремонт доріг у Канівському районі на суму понад 3,5 мільйона гривень. Ось такими питаннями депутатам і слід опікуватися. Наша Україна має бути єдиною, унітарною, суверенною європейською державою, а Черкащина — квітучою і високорозвиненою областю. І Всеукраїнське об’єднання «ЧЕРКАЩАНИ» докладатиме для цього максимум зусиль.