Валентина Коваленко: «Систему можна зламати, але треба триматися купи»

10 вересня 2015, 18:55
«Колос», №61, 10 вересня 2015 року

Восьмого вересня у районі з робочою поїздкою побувала голова обласної ради Валентина Коваленко. Вона відвідала міський дитячий садочок «Ромашка», щебеневий завод, білашківське підприємство ТОВ «Промінь-АА» та музей Трипільської культури, що в Легедзиному. Завершилася робоча поїздка в Тальянках, де в аграрному коледжі відбулася зустріч обласного очільника з активом району. Звертаючись до присутніх, Валентна Коваленко наголосила, що на Тальнівщині вона не вперше. Попередні її поїздки були пов\'язані із земельними конфліктами, які час від часу виникають у різних населених пунктах району. «На жаль, змін, яких так чекали і чекають люди, дуже й дуже мало. Це стосується не тільки земельних питань, а й кожної галузі зокрема, - зауважила Валентина Михайлівна. - Реформи потрібно робити негайно, бо особливо важко місцевій владі, яка найближче до людей. На жаль, повноважень громадам так і не передали. Тому земельні питання практично не вирішуються. Систему не зламали - вона працює на повну потужність. Причому в кожній галузі. Кажуть, що нібито цього зробити не можна. Можна! Але треба триматися купи. Зараз не час для розбрату, бо це на руку Путіну. Але й мовчати не можна, бо заберуть не тільки землю, а все!» Вела мову Валентина Коваленко й про об\'єднання громад. Вона зауважила, що цей процес далеко не добровільний. «Об\'єднуватися треба, але зовсім не так, не за це люди на Майдані стояли. Громада хоче, щоб із її думкою рахувались, а не так, як сталося із змінами до Конституції, які люди не обговорювали, - додала голова обласної ради. - Та все одно нам треба гуртуватися, щоб ворог не прийшов до нас, щоб ми змогли зберегти свою Україну. Ось скоро вибори. Знову політичні сили ллють бруд один на одного, вкотре обіцяючи людям заможне життя. Від цього всі втомилися. Та все одно люди мають йти на вибори і мають дивитися на ті політичні сили. І не тільки на їхні «обгортки», бо за ними можуть ховатися ті, яким Україна зовсім байдужа...»

На зібранні виступив й голова спілки сільгоспвиробників Руслан Лисенко, який від імені жителів Зеленькова щиро подякував Валентині Коваленко за допомогу в поверненні земельних ділянок соціальній сфері цього села. Крім цього, Лисенко звернув увагу на непрофесійну діяльність окремих працівників юридичного відділу райдержадміністрації, які стали причиною земельного конфлікту в районі, та попросив Валентину Михайлівну мати мову про це із губернатором області.

Мала слово й викладач коледжу Раїса Пастушенко, яка запитала Валентину Коваленко, чому вона змінила партію Юлії Тимошенко на ВО «Черкащани». «Шість політичних сил запропонували мені очолити їхні списки. Спочатку я хотіла йти в «Самопоміч», але ця партія в обласну раду не йде. Тому я обрала наше обласне об\'єднання. Чому? Бо там ті люди, яких вважаю своїми соратниками. Щодо Блоку Тимошенко, то сутність цієї партії зовсім не така, якої б хотілося. Там залишилося багато порядних колишніх однопартійців, але більшість сповідує меркантильні інтереси, тому мені із ними не по дорозі», - відповіла голова облради.