Коли мрія стає дійсністю

26 серпня 2015, 13:38
Ольга Охримович, «Черкаський край», № 67, 26 серпня 2015 року

90 новосіль у один день – така радість в Умані. 19 серпня, на Спаса здали в експлуатацію новеньку дев’ятиповерхівку. Забудовник – ПАТ «Уманьферммаш». Це четвертий заводський будинок в цьому мікрорайоні. На підприємстві зберегли підрозділ капітального будівництва і навіть у найважчий час кризи продовжували споруджувати житло. За роки незалежності «Уманьферммаш» здав у експлуатацію 1201 квартиру.

– Я добре пам’ятаю, як сім років тому ми з нашими будівельниками стояли на цьому ж місці, а навколо була заросла бур’яном і кущами пустка, - згадує генеральний директор заводу, депутат обласної ради Анатолій Ліпкан. – Територія належала міністерству оборони, довго залишалась без використання і нам вдалося отримати тут майданчик під забудову. І як радісно зараз бачити: на місці пустки, звалища виріс новий мікрорайон рідного міста. Можна сказати: це мрія, що стала дійсністю.

Куточок дійсно гарний і затишний. Чотири по-сучасному оздоблених дев’ятиповерхівки оточують просторий двір з газонами і молодими деревцями. Свіжий асфальт на доріжках. На гойдалках, гірках, в пісочницях дітвори – наче квітів на грядці. Біля крайнього будинку радісне пожвавлення, зібралося багато людей, линуть мелодії пісень – виступає вокальне тріо «Гонта». Концерт з чудової нагоди: новоселам вручають документи на квартири. Ферммашівські будинки споруджені за новими технологіями, з утепленням стін, металопластиковими вікнами. Просторі балкони з боковими цегляними стінками, в квартирах індивідуальне опалення. Внутрішнє обладнання господарі замовляють на власний вибір. Жити і радіти в такому домі.

На урочистостях в новому уманському дворі побував голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

- Нова власна квартира - велика подія в житті кожної сім»ї. І так приємно розділити радість з людьми, - сказав Юрій Олегович. – ПАТ «Уманьферммаш», його генеральний директор Анатолій Васильович Ліпкан дуже багато зробив для соціально-економічного розвитку краю. Навіть у кризу продовжують будувати житло, асфальтувати вулиці – це крім своїх основних виробничих завдань. Про патріотизм у нас часто і багато говорять на зборах, мітингах. Але ж справжній патріот не той, хто проголошує гучні промови, а той, хто діло робить.

Неподалік нового двору працює бульдозер, зчісує самосійні чагарники – готують майданчик під ще один заводський будинок.