Депутати обласної ради про незалежність

20 серпня 2015, 13:16
«Нова Доба», №66-67, 20 серпня 2015 року

Валентина Коваленко, голова Черкаської обласної ради:

– Особисто мені незалежність дала відчуття ідентичності, розуміння, до якого соціуму належу історично, до спільноти яких людей. Незалежність – це можливість моєї країни розвиватись, виховувати в українській нації дух свободи, патріотизму, самостійності, почуття гідності. На мою думку, незалежність передусім має бути в душі кожної людини. Якщо народ цурається свого походження або мовчки дозволяє принижувати свою національну гідність, то незалежність такої країни під великим сумнівом. На папері вона є, а в свідомості, в серці її нема. Щоб бути по-справжньому незалежними, треба усвідомлювати, що ти – українець. Це гордо і престижно!

В Україні настало «врем’я люте». Й сьогодні головне для України – відстояти власну свободу і соборність, не допустити ворога на нашу землю, не дозволити внести розбрат поміж українців. Наш пророк Тарас Шевченко благав: «Обніміться ж, брати мої…», адже в єдності сила. Єдність святими волокнами пов’язує душі, єдність створює гармонію кожного слова українця, єдність змушує вірити, творити, жити так, як хоче народ. Незалежність – це не дата й не символ, це процес. Тож маємо працювати над собою, змінювати свою свідомість, переходити від гасел і мрій до конкретних справ і вчинків! Адже справжня незалежність для країни – це ще й економічна незалежність. І тут нам є над чим працювати, що реформувати і змінювати.

Старікова Наталія Володимирівна, депутат обласної ради, голова ЧРО «Аграрна партія України»:

– Незалежність – це можливість вирішувати і самостійно розвиватися Україні на тлі інших держав. День Незалежності України – важливе свято для мене, адже 24 серпня воскресла моя Батьківщина. Я ціную те, що зробили для мого покоління сотні й тисячі загиблих героїв, наші діди й прадіди. Сьогодні наше завдання – не загубити цей скарб. І тільки від нас залежить, чи вдасться це зробити. Свято незалежності має об’єднати, згуртувати всіх громадян нашої держави для подальшої спільної роботи на її благо, а значить – на благо кожного з нас.

Світлана Трофімова, депутат Черкаської обласної ради:

– Незалежність пов’язую зі свободою. Це тотожні поняття для мене. Я вважаю себе вільною людиною, бо незалежно приймаю рішення, за які несу відповідальність. Справжня незалежність України, на моє переконання, полягає в процвітанні країни та її жителів, у розвитку й перспективах. Щасливі громадяни живуть у щасливій країні, народжують тут дітей – оце і є справжня незалежність.