Ініціативи Наталії Старікової знаходять підтримку колег

29 липня 2015, 17:55
Черкаський край, №59, 29 липня 2015 року

Перші два місяці цього літа для депутата обласної ради Наталії Старікової були плідними. Тільки за червень підготувала більш ніж десять звернень до обласної ради з суспільно важливих питань. Малося на меті, щоб ці звернення обласна рада підхопила і скерувала далі, до Президента, Верховної Ради, Кабміну.

Життя показує, що депутатська активність приносить результати. Наприклад, у червні певні політичні сили намагалися протягнути норму закону щодо скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв, і хоч дехто вважає, що збереження цієї норми на руку латифундистам, це не так. І латифундистів у нас не так багато. А відміна спецрежиму ПДВ вдарила б по всіх, бо дрібні й середні сільгоспвиробники не змогли б нести податковий тягар. За прогнозами фахівців, з кишень аграріїв вимило б 19 мільярдів гривень, як наслідок — падіння агросектору на 20% і сто тисяч безробітних уже в наступному році, зростання цін на продукти харчування, вирізання худоби, збільшення посіву рентабельних технічних культур і завезення більш дешевих імпортних харчів. Але аграрії згуртувалися, зібралися на один мітинг протесту, на другий — і податкову пільгу для сільгоспвиробників вдалося зберегти. Черкаська делегація аграріїв взяла активну участь в цих подіях. Особливо численні делегації приїхали з Черкас, Смілянського, Тальнівського, Шполянського, Монастирищенського, Уманського районів.

Завдяки небайдужості депутатів з різних областей, які зверталися до Президента, Парламенту, Міністерства освіти, АТОвці отримали можливість навчатися вже цього року. Міністерство освіти дослухалося до численних звернень і внесло зміни до правил прийому у вищі навчальні заклади. Демобілізовані учасники АТО можуть складати вступні іспити без участі в зовнішньому національному оцінюванні й повернутися до нормального, мирного життя. Ініціювала таке звернення і депутат обласної ради Наталія Старікова.

Справжнього фурору в області наробило звернення щодо звіту керівника облавтодору про стан доріг. А за словами керівника облавтодору Олександра Северина, критика навіть принесла користь — «Укравтодор» спрямував на ремонтні роботи ще п\'ять мільйонів гривень.

У процесі вирішення в Парламенті перебуває питання про закупівельні ціни на молоко від населення. Він уже проголосував в першому читанні за необхідність підняти ціну на молоко від населення з жалюгідних двох гривень хоча б до чотирьох.

— Дуже вдячна колегам — депутатам обласної ради — за підтримку у випадках, коли вони ставлять інтереси суспільства вищі, ніж власні й голосують за ініційовані мною звернення, — зазначає Наталія Старікова.

Сьогодні депутат переймається ремонтом Кам\'янської ЦРЛ; проблемами, які виникли в аграріїв під час жнив із закупівлею матеріальних ресурсів; ремонтом небезпечних для життя доріг у Смілянському, Кам\'янському, Драбівському районах; вирішенням питання стихійних сміттєзвалищ.