Голова облради зацікавилась книжковими секретами ОДА

16 липня 2014, 21:04
«Прочерк», «Нова Молодь Черкащини», №29, 16 липня 2014 року

Голова обласної ради Валентина Коваленко під час робочої поїздки на Шполянщину з\'ясувала, що в бібліотеках черкаських сільських шкіл немає сучасної літератури з історії рідного краю та творчості черкаських письменників, яка щороку видається коштом обласного бюджету.

Оглянувши шкільні книгозбірні в трьох селах, вона в жодній не виявила такої літератури, яка б надходила за останні кілька років. Цей факт неабияк здивував і обурив голову облради.

– Я говоритиму про це з обласною державною адміністрацією, а саме: з департаментом інформаційної політики та зв\'язків із засобами масової інформації ОДА, який безпосередньо має контролювати процес забезпечення книжками. Де поділася та література, на яку виділялися кошти? Лише торік було виділено 1 мільйон 200 тисяч, щоб надрукувати і шевченківську літературу, і вагому краєзнавчу літературу, і літературу рідного краю. І досі жодна книжка не надійшла в бібліотеки. Часопис «Холодний Яр» нашої письменницької організації випускається щороку вже протягом 20 років, а в книгозбірнях я бачу лише випуски 2004 року. Механізм цей не працює, ніхто не приділяє цьому уваги. Треба ґрунтовно перевірити, куди зникають книжки, – підсумувала Валентина Коваленко.