Депутати схвалили звіт обласної влади

01 травня 2013, 17:10
Тетяна Стасів, «Черкаський край», №35-36, 1 травня 2013 року

26 квітня відбулася чергова двадцять друга сесія обласної ради, яку провів її голова Валерій Черняк. У роботі пленарного засідання взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Тулуб та народні депутати України Антон Яценко, Омелян Парубок, Геннадій Бобов, Юрій Сиротюк.

Учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам\'ять загиблих внаслідок вибуху на Чорнобильській АЄС, офіційний день скорботи за якими визначається саме 26 квітня.

Далі Валерій Черняк повідомив учасників засідання про перехід депутатів Галини Кучер, Олександра Лупашка, Петра Лисенка та Івана Павленка до складу фракції Партії регіонів.

За регламентом, народні обранці оголосили депутатські заяви та звернення. Такою можливістю скористалися Микола Кришталь, Віктор Роєнко. Володимир Гресь. Іван Гретченко, Любов Майборода та Анатолій Бондаренко. Крім того, було надано слово й народним депутатам. Антон Яценко позитивно відзначив роботу голови облдержадміністрації Сергія Тулуба щодо соціально-економічного розвитку Черкащини. Він також наголосив, що йому як депутату-мажоритарнику вдається знаходити порозуміння з обласною владою та депутатським корпусом щодо вирішення господарських питань округу та області в цілому.

Першим питанням заслухано та обговорено звіт голови облдержадміністрації Сергія Тулуба про виконання програм економічного і соціального розвитку області та делегованих обласною радою повноважень.

Це був останній етап звіту обласної влади перед черкащанами. До цього Сергій Тулуб звітував про виконану роботу під час зустрічей із головами сільських рад, спілкування з громадськістю, на засіданнях постійних комісій президії обласної ради. Результати звіту були представлені у засобах масової інформації, у тому числі й у газеті «Черкаський край», на офіційному сайті облдержадміністрації та видані окремою брошурою. Також у рамках обговорення звіту було відкрито спеціальну «гарячу лінію», куди від черкащан надходили звернення, пропозиції та зауваження.

Інформуючи про проведену роботу, очільник області наголосив на актуальності участі черкащан у обговоренні звіту обласної державної адміністрації, який спрямований не лише на констатацію досягнень, а й на виявлення недоліків, визначення слабких сторін, вироблення плану дій для їх усунення.

За словами Сергія Борисовича, у напрямку стабілізації економічного розвитку вдалося підвищити обсяг реалізованої промислової продукції на 62%; залучити в розвиток економіки області іноземні інвестиції: у 2012 році збільшити надходження до зведеного бюджету області до 6,7 млрд. грн. Крім того очільник області окреслив результати роботи в агропромисловому секторі, тваринництві, соціально-економічному розвитку села, а також освіті та медицині.

Після обговорення і виступів голів фракцій Сергій Тулуб подякував депутатам за стурбованість і небайдужість до його звіту, але зауважив, що його оцінка стосується не тільки його роботи як керівника області, а й діяльності великої кількості людей, які забезпечили області економічний результат.

Далі депутати розглянули й затвердили зміни до обласного бюджету на 2013 рік, нові обласні програми та внесли зміни до вже діючих.

Також депутати прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутатів обласної ради Ірини Краснянської й Ігора Лещенка згідно з поданими ними заявами.