Анатолій Рибак: «Обласна комунальна власність використовується не по господарськи»

12 січня 2010, 03:58
«Вечірні Черкаси», №2, 12 січня 2010 року

Далеко не по-господарськи використовується на Черкащині обласна комунальна власність. Так, наприклад, у Каневі орендар відмовляється сплачувати компослуги за ту частину приміщення, яку не орендує. А у Драбові товариство заборгувало обласному бюджету майже 48 тис. грн. за використання цілісного майнового комплексу.

Ці та інші висновки за результатами роботи тимчасової контрольної комісії з інвентаризації майна обласної комунальної власності озвучив під час звіту на сесії обласної ради, що відбулася 28 грудня, перший заступник голови облради Анатолій Рибак.

– Слід зазначити, що нині об’єкти обласної комунальної власності займають загальну площу 1 млн. 652 тис. 451 кв. м. Отже, як виявляється, не такі ми вже й бідні, як могли подумати. Наскільки ж ефективно використовується обласна комунальна власність? Далеко не по-господарськи, – зазначив Анатолій Рибак. – …Управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради має у своєму підпорядкуванні 32 юридичні особи. Не всі з них однаково успішні за своєю діяльністю. Із 24 центральних районних аптек одна аптека збиткова… Загалом керівники деяких центральних комунальних аптек довели їх до занедбаного стану, підвищують у них ціни на ліки, а самі мають свої аптеки, та ще й не одну, і їхні аптеки, до речі, успішно працюють.