Керівники обласної ради вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

13 грудня 2019, 11:19

Сьогодні вся Україна вшановує учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Тридцять три роки тому, у грудні, було завершено будівництво саркофагу над четвертим реактором Чорнобильської АЕС.

Голова обласної ради Анатолій Підгорний, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, курсанти Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, представники підприємств та установ міста, громадських  організацій вшанували пам’ять про тих, хто далекого 1986 року вступив у нерівну  боротьбу з ядерним лихом.

Загальнообласні заходи проведено біля монументу, встановленому у Соборному сквері. Традиційно вони розпочалися  зі спільного молебню представників церков.

Потім до присутніх звернулася голова Черкаської обласної організації інвалідів «Діти Чорнобиля» Ольга Янчук, яка на момент аварії з чоловіком та трьома маленькими дітьми жила у селищі Поліське за 40 кілометрів від зруйнованого реактора, а згодом переселилася до Черкас.

Ольга Янчук зазначила величезну роль ліквідаторів-вогнеборців у боротьбі з ядерною стихією, висловила вдячність керівникам області та районів Черкащини, Департаменту соціального захисту і управління охорони здоров’я облдержадміністрації, усім, хто нині опікується всіма категоріями потерпілих від аварії на ЧАЕС та вручила вдовам ліквідаторів пам’ятні відзнаки.

Присутні вшанували пам’ять про героїчних захисників та про всіх загиблих від ядерного лиха хвилиною мовчання.

Завершилися заходи покладанням квітів до меморіалу.

Цього дня вранці заступник голови обласної ради Андрій Сегеда завітав до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, щоб вшанувати учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Звертаючись до учасників заходу, він висловив слова щирої вдячності Героям-ліквідаторам за проявлені мужність і самопожертву, а також професорсько-викладацькому складу навчального закладу за виховання і підготовку спеціалістів та разом з іншими  представниками влади поклав квіти до меморіалу Героям Чорнобиля, на якому викарбувано прізвища 357 випускників навчального закладу, які брали участь в ліквідації аварії та її наслідків.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/kerivniki-oblasnoi-radi-vshanuvali-likvidatoriv-avarii-na-chaes