У Червонослобідській ОТГ планують розвивати туристичний напрямок та видобувати голубу глину

20 листопада 2019, 10:39

Про це інформує сайт «Економіка сьогодення». Такими планами поділилася сільський голова Червонослобідської об’єднаної територіальної громади Юлія Дубовик.

Вона, зокрема, сказала, що на території громади розташоване Державне заповідне урочище Шаєва гора — унікальний природний комплекс, що являє собою горбистий ландшафт, що простягається понад річкою Тясмин, степову рослинність та штучні насадження (соснові, робінієві, грабові) другої половини ХХ ст. На території урочища поширені рослини і тварини, занесені до Червоної книги України.

 

Окрім того, цее археологічна пам’ятка поселення скіфської доби. Тут археологи знайшли багато скіфських поховань, а біля них знаряддя та різні речі з каменю, кісток, бронзи. Також на цій горі знайдено залишки слов’янського капища.

–З цією місцевістю пов’язано чимало легенд і повір’їв. Місцина ця є напрочуд мальовничою, цікавою та притягує туристів. Тож ми вирішили розробити туристичний маршрут цими місцями, – розповідає Юлія Дубовик.

Окрім цього Шаєва гора відома покладами найкориснішої блакитної глини, яка залягає тут на глибині 3-4 м.

«Нині ми вивчаємо питання щодо видобутку цієї корисної глини, яка застосовується у косметології», – сказала Юлія Дубовик.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-chervonoslobidskiy-otg-planuyut-rozvivati-turistichniy-napryamok-ta-vidobuvati-golubu-glinu