Тридцять друга сесія обласної ради ухвалила переважну кількість рішень з питань порядку денного і завершила свою роботу

25 жовтня 2019, 16:42

25 жовтня 2019 року сесія обласної ради продовжила свою роботу. Третє пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку засідання всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в зоні проведення АТО та ООС на сході України.

Далі головуючий оголосив звернення від фракції політичної партії «Відродження», що надійшло до обласної ради, про те, що на минулих пленарних засіданнях сесії обласної ради на них здійснювали тиск активісти, які виступають з протестами до керівництва держави щодо недопущення капітуляції, тож відтак представники фракції у цьому засіданні участі брати не будуть.

Розгляд питань порядку денного депутати розпочали із внесення змін до Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік та підтримки звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття Кодексу депутатської етики.

Опісля було запропоновано повернутися до розгляду і ухвалення змін до обласного бюджету на 2019 рік, який на минулому пленарному засіданні не набирав достатньої кількості голосів, та до перспективного плану формування територій громад Черкаської області.

Голосування і ухвалення рішень були результативними.

Далі було надано слово депутату Олександру Коваленку, який оголосив про створення міжфракційного депутатського об’єднання.

Серед наступних рішень, які підтримали депутати: перейменування Русько-Полянської сільської ради Черкаського району та Княже-Криницької сільської ради Монастирищенського району; клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України начальника відділу з питань комунальної власності і земельних відносин Городищенської районної ради Валентина  Іваненка; про території та об’єкти природно-заповідного фонду області, яким оголошено про створення шести заповідних територій на площі майже 150 гектарів.

Надали депутати згоду і на користування надрами: комунальному підприємству «Агроекосервіс» Леськівської сільської ради; комунальному підприємству «Уманьводоканал» Уманської міської ради; товариству з обмеженою відповідальністю «КЛУБ СИРУ» та гірничого відводу ТОВ «Відродження» для розробки Південно-Західної ділянки Жашківського 1 родовища суглинків.

Депутати не підтримали питання щодо припинення права користування мисливськими угіддями державному підприємству «Канівське лісове господарство».

Викликало дискусію погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Сміла, однак депутати, отримавши відповіді на запитання, проект рішення підтримали.

Не виникало заперечень щодо внесення змін до Програми розвитку автомобільних доріг загального користування Черкаської області на 2019-2022 роки та низки програм, що стосуються сфери освіти, а саме: «Шкільний автобус» на 2016-2020 роки»; підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2021 року; впровадження у навчально - виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій «Сто відсотків» на період до 2021 року; «Інноваційні школи Черкащини» на період до 2020 року; підтримки закладів вищої освіти Черкаської області на 2015-2019 роки; підтримки української мови в Черкаській області на 2017-2020 роки та інші.

Далі внесено зміни до обласних програм – розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року;  поліпшення кінообслуговування населення на 2014 – 2019 роки; розвитку футболу в Черкаській області на 2012–2020 року та підтримано рішення про оголошення 2020 року Роком Тодося Осьмачки.

В порядку контролю розглянуто питання про хід виконання обласної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців-добровольців на 2018-2020 роки; програми реалізації Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва Черкаської області на 2018-2020 роки;  розвитку туризму в Черкаській області на 2018 – 2020 роки та розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Черкаської області на 2017 – 2020 роки.

Сесія достроково припинила повноваження депутата Черкаської обласної ради Олександра Короткова та зняла з контролю деякі рішення обласної ради.

Для внесення змін до складу постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів голосів не знайшлося.

Далі депутати перейшли до розгляду та ухвалення рішень щодо низки звернень до керівництва держави.

Вичерпавши розгляд питань порядку денного тридцять друга сесія обласної ради завершила свою роботу.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/tridcyat-druga-sesiya-oblasnoi-radi-ukhvalila-perevazhnu-kilkist-rishen-z-pitan-poryadku-dennogo-i