У Жашківській громаді відкрито кабінет інтелектуального навчання «Шахи»

26 вересня 2019, 17:01

Введення в освітній процес шахових занять є одним із шляхів інтелектуального виховання школярів тому, що шахи – це не тільки гра, яка приносить задоволення дітям, але й дієвий, ефективний засіб їхнього розумового розвитку. Наявність у шахах елементів науки, мистецтва й спорту відкриває широкі можливості для виховання, навчання й розвитку дитини.

Саме з цією метою на базі Жашківської спеціалізованої школи №1 вже другий рік працює гурток «Шахи», керівником якого є учитель-аматор ДЮКФП Сергій Дробот. Сергій Петрович наскільки майстерно захопив дітей грою, що тепер кожного дня школярі поспішають на тренувальні ігри. А от упорядкованого приміщення для роботи шаховий гурток не мав. Цим питанням зацікавилися і почали реалізовувати міський голова Ігор Цибровський, депутат обласної ради, керівник соціальних проектів «НОВА ГРОМАДА» Віктор Погорілий, депутат міської ради Віктор Гуменюк, начальник відділу освіти Валентина Савицька. Ціле літо тривали ремонтні роботи в кабінеті. Врахувавши проект кабінету, виготовлений студентами кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету під керівництвом Наталії Литовченко,  клас було повністю змінено та створено всі умови для школярів. Юні художники Софія Деркач та Вікторія Склярук  разом із учителем мистецтва  Тетяною Деркач оздобили тематичними малюнками-розписами.   

За кошти громади придбано ноутбук та шаховий інвентар (електронні шахові годинники, комплекти для гри в шахи та шахмати).   

24 вересня відбулося урочисте відкриття кабінету інтелектуального спорту «Шахи».  На гостину з нагоди відкриття завітали всі, хто доклав певних зусиль в ремонтних роботах, а також гості:  директор Монастирищенського ліцею Наталія Стороженко та директор Верхняцького навчально-виховний комплекс "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-ліцей"  Світлана Остапенко зі своїми вихованцями.  Гості та запрошені щиро вітали вихованців із новим кабінетом.

Цього ж дня у фойє школи було організовано представлення позашкільної гурткової роботи: художньо-естетичного, технологічного та військово-патріотичного напрямків.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-zhashkivskiy-gromadi-vidkrito-kabinet-intelektualnogo-navchannya-shakhi