Увага обласного депутата Володимира Братаніча до заслуженого ветерана спорту

04 вересня 2019, 15:46

Нещодавно, депутат Черкаської обласної ради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ», директор ВП «Заповіт Шевченка» ТОВ «НВФ «Урожай» МХП Володимир Братаніч (Vladimir Bratanich) допоміг відомому спортсмену, ветерану гирьового спорту України Миколі Кобилякському в придбанні сучасного тонометру для вимірювання тиску.

Спортсмен-гирьовик Микола Кобелякський приїхав до Канева після будівництва Дніпродзержинської ГЕС, як спеціаліст рідкісної професії - він робив вручну із сталевих канатів стропи й вантини для будівельних кранів, без яких не могло розпочатися будівництво сучасного Канева. Успіху в цій професії сприяла надзвичайна сила м'язів Миколи Кобелякського, яку він здобував упродовж десятка років шляхом наполегливих тренувань. Разом із родиною він залишив щойно отриману квартиру в Дніпродзержинську, аби зробити свій внесок у справу будівництва Канівської ГЕС та нового Канева.

У вільний від роботи в Дніпробуді час Микола Олександрович займався улюбленим гирьовим спортом і атлетизмом. У Каневі Микола Кобелякський організував першу спортивну секцію, яку влаштував в одній з майстерень підприємства. Його тренерський шлях вартий бути зафіксованим в історії українського спорту. За декілька років у провінційному містечку Микола Олександрович, запровадивши власну систему тренувань, підготував близько тисячі спортсменів масових розрядів. Із них - понад 250 першорозрядників і кандидатів у майстри спорту. 29 вихованців Миколи Кобелякського отримали звання майстра спорту України та СРСР. 83 спортсмени по декілька разів ставали переможцями різноманітних спартакіад Української РСР.

Із 1979 по 1984 роки Канівська секція з гирьового спорту була визнана кращою в Україні, а її тренер Микола Кобелякський - кращим тренером республіки. У 2010 році шлях спортивних перемог Миколи Кобелякського та його команди гирьовиків продовжився. За шість років команда ветеранів-гирьовиків у складі майстрів спорту Ігоря Циганка, Іларіона Скляренка, Євгена Науменка, Георгія Стрітенка й Миколи Кобелякського, представляючи Канів на чемпіонатах світу, Європи та Євразії, завоювала 210 медалей, з яких понад 95% - золоті.

Нині Микола Кобелякський, багаторазовий чемпіон, рекордсмен Європи та Євразії з гирьового спорту, не зважаючи на поважний вік, активно вболіває за розвиток спортивного життя в Каневі.

Як зауважив депутат «… таких людей, як Микола Олександрович Кобилякський, потрібно шанувати і всіляко підтримувати та допомагати, адже це спортивна історія Канівщини і Черкащини!...»

 

https://kanivska-rayrada.gov.ua/news/15-25-49-04-09-2019/




Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/uvaga-oblasnogo-deputata-volodimira-bratanicha-do-zasluzhenogo-veterana-sportu