Паланська громада обмінялася досвідом із представниками Донецької та Луганської областей

04 вересня 2019, 11:48

Днями в селі Городецьке відбулася зустріч заступника Паланської сільської ради Ігоря Миклащука  з представниками органів місцевого самоврядування Луганської та Донецької областей, які межують із «лінією зіткнення».

Досвід Паланської громади є показовим, адже вона є приміською і має свої особливості. Близькість до міста Умань кількох сіл громади, сполученість інфраструктури, наявність приміських підприємств є цікавим питанням і прикладом.

Зустріч проходила у форматі діалогу. Гості ставили запитання, а заступник громади Ігор Миклащук, давав змістовні відповіді. Найбільше фахівців  із земельних питань цікавили профільні питання: генеральні плани, передача земель у власність громади, податки та плата за оренду землі, забудова та пов’язана з нею інфраструктура.

Учасники мали змогу також перейняти досвід у використанні передових ГІС-технологій. Адже, Паланська громада стала пілотною в запровадженні геоінформаційної бази даних на онлайн платформі ArcGIS. Ці технології забезпечують прозоре, стале та ефективне управління земельними та іншими ресурсами, що стимулює подальший розвиток громади.

Крім того, обговорили й інші проблеми, на прикладі  Паланської об’єднаної територіальної громади: бюджет, фінанси, співпраця з іншими органами місцевого самоврядування, службами й управліннями, розвиток бізнесу, культури, освіти.

Не залишились поза увагою і соціальні питання. Учасників зібрання  цікавило, чи не залишились поза увагою після реформи децентралізації соціально незахищені верстви населення.

"Кожна громада має свої особливості. Приємно, що Паланська ОТГ- фінансово потужна, має перспективу розвитку і ми готові ділитися з колегами з інших громад своїм досвідом об’єднання", - зазначив Ігор Миклащук.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/palanska-gromada-obminyalasya-dosvidom-iz-predstavnikami-doneckoi-ta-luganskoi-oblastey