Навчання серед посадових осіб виконавчого апарату Черкаської обласної ради на тему: «Правові та організаційні засади державного захисту викривачів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень»

27 червня 2019, 15:53

На виконання розділу IV Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік, з метою вжиття превентивних заходів та виховання антикорупційної правосвідомості 27 червня 2019 року було проведено навчання серед посадових осіб виконавчого апарату Черкаської обласної ради на тему: «Правові та організаційні засади державного захисту викривачів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень».

         Основним завданням заходу було формування чіткого розуміння змісту інституту викривачів та державних гарантій захисту викривачів. Більш детально розглянуто алгоритм дій особи, яка виявила бажання  повідомити про вчинення іншою особою корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення.

Із ключовими положеннями Закону України «Про запобігання корупції» щодо державного захисту осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції ознайомила головний спеціаліст з питань запобігання та врегулювання корупції виконавчого апарату Черкаської обласної ради Петрова В.В.

На завершення, відмітили, що існує низка проблем, які потребують врегулювання, це й відсутність механізму надання гарантій захисту викривачів, ментальне несприйняття викривачів у суспільстві. З метою достатнього правого врегулювання даного питання, дійшли висновку, що важливим елементом захисту викривачів є чітко визначені гарантії на законодавчому рівні, тобто прийняття Закону України «Про захист викривачів корупції».

 

Конспект на тему: "Правові та організаційні засади державного захисту викривачів корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень"



Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/navchannya-sered-posadovikh-osib-vikonavchogo-aparatu-cherkaskoi-oblasnoi-radi-na-temu-pravovi-ta