Фестиваль «Гроно калини» об'єднав дітвору в єдину дружню родину

20 червня 2019, 18:17

Днями в Христинівці вже четвертий рік поспіль під патронатом депутата Черкаської обласної ради Олега Баштана відбувся дитячий етнофестиваль «Гроно калини». Традиційно подія зібрала та поєднала дітвору з різних районів, містечок та сіл нашої області навколо споконвічних українських традицій, культури та звичаїв.

На етнофестивалі кожен із присутніх зміг проявити себе, свої таланти, долучившись до майстер-класів з народних ремесел, з різних видів рукоділля, співу та танців, набути теоретичні знання з військової підготовки, з  охорони природного середовища.

Дітвора була в захваті від казок всесвітньо відомого казкаря Сашка Лірника та майстер-класу з народного танцю київського гурту «Буття», які були почесними гостями на етнофестивалі.

Родзинкою цьогорічного свята став квест, у якому взяли участь 39 команд, які наввипередки збирали низку з різнокольорових намистин та виконували інші завдання. Усі учасники залишилися задоволеними, а переможці отримали ще й подарунки.

Під час заходу Олег Баштан передав Верхняцькій школі мистецтв гарно виготовлену бандуру, яку так потребував заклад.

Для всіх учасників етнофестивалю був організований пікнік із найсмачнішою справжньою козацькою кашею, українським борщем та запашною юшкою.

«Фестиваль «Гроно калини», викликаючи по-справжньому щирі усмішки дітей, допомагає нам, дорослим, відчути заради  чого ми живемо й працюємо – поділився  враженнями від побаченого Олег Баштан. – Кожен українець має пам'ятати й шанувати українські традиції, цінувати нашу культуру й передавати цей безцінний спадок нашим нащадкам».

Олег Васильович подякував усім, хто долучився до цього чудового дійства – майстрам, волонтерам, учителям, організаторам, помічникам, гостям та тим, заради кого все це організовувалося – невгамовній веселій дітворі. Побажав всім міцного здоров'я, щастя, наснаги та мирного неба.  Він висловив сподівання, що і в  наступному році «Гроно калини» знову зацвіте в нашому рідному краї.




Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/festival-grono-kalini-obednav-ditvoru-v-edinu-druzhnyu-rodinu