Проведено виїзний семінар для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Звенигородського району

14 червня 2019, 12:55

Взаємодія органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування у вирішенні регіональних проблем. Саме таку тематику мав виїзний короткостроковий семінар для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Звенигородського району, яку провів Черкаський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Процеси децентралізації влади, зміни територіального устрою, реформування місцевого самоврядування ставлять нові вимоги до професійних якостей публічних службовців.

Програма виїзного семінару була спрямована на вироблення професійних компетентностей, необхідних для забезпечення ефективного управління на місцях. Навчання проходило у форматі тематичних зустрічей з елементами практичних занять, обміну досвідом та індивідуального консультування з фахових питань.

На виконання заходів з реалізації в області антикорупційної політики в рамках семінару відбулось обговорення особливостей боротьби з корупцією та відповідальності за корупційні діяння. Заступник голови Черкаського обкому профспілки працiвникiв державних установ Василь Олійник ознайомив із правовими та організаційними засадами функціонування системи запобігання корупції в Україні та методикою подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, через систему електронного декларування.

Завідувач сектору по роботі із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Вікторія Романенко надала практичні рекомендації щодо виконання вимог Закону України «Про звернення громадян».

Галузева складова програми семінару формувалась для різних цільових груп, реалізовували її керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади.

Для секретарів сільських, селищних рад завідувач сектору взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Світлана Шуляк-Гончаренко провела практичне заняття і обговорила основні аспекти державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Леся Паніченко надала практичні консультації щодо нормативно-правового регулювання державної реєстрації актів цивільного стану.

Землевпорядники мали змогу поспілкуватися із начальником управління державного земельного кадастру Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольгою Пазинич, яка ознайомила слухачів семінару із змінами до Закону України «Про Державний земельний кадастр» в частині надання повноважень органам місцевого самоврядування, обговорила проблемні питання ведення Державного земельного кадастру, виділення земельних ділянок учасникам АТО.

За інформацією директора Центру Сергія Демченка, участь у навчанні взяли більше 130 посадовців Звенигородського району, які отримали нові професійні знання й навички, що сприятимуть формуванню ефективної виконавчої влади на засадах самодостатності територій та розширення повноважень органів місцевого самоврядування.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/provedeno-viizniy-seminar-dlya-derzhavnikh-sluzhbovciv-ta-posadovikh-osib-organiv-miscevogo