У Бужанській ОТГ відбувся фестиваль дитинства

14 червня 2019, 08:56

Бужанська ОТГ зробила справжній подарунок наймолодшим жителям громади, провівши перший фестиваль дитинства. Надалі він, за словами голови громади Валентини Стадник, стане традиційним, і діти з сіл Бужанка, Кам’яний Брій, Яблунівка, Тихонівка і Жаб’янка матимуть змогу на цілий день зануритися у святкову атмосферу, де вони одночасно почуватимуться й іменниками, і безпосередніми учасниками різноманітних ігор, творчих конкурсів, спортивних змагань.

Задум організаторів цього незвичайного для району дійства вдався на славу. Задоволеними залишилися не лише діти, вихованці шкіл і дитячих дошкільних установ, а й керівники, жителі сіл, які долучилися до свята не лише як глядачі, а й всіляко сприяли його успішному проведенню. Значну частину турбот взяв на себе директор СТОВ «Світанок» Володимир Попко, відчутну допомогу надала помічник народного депутата Валентина Нечипоренка Галина Шпак.

Фестиваль відбувся на покинутому стадіоні колишнього Бужанського цукрового заводу, який давно перетворився у бур’янові хащі. Довелося чимало потрудитися, щоб привести територію у належний стан. І тепер тут планують проводити всі масові заходи Бужанської ОТГ. Та найперше кому потрібен стадіон – це дітям, молоді.

Не зважаючи на спекотну погоду активність хлопчиків і дівчаток просто зашкалювала. В одному кінці стадіону змагалися футболісти, шашкісти, в іншому збиралися знавці англійської мови, працювали майстер-класи. Найменших приваблювали батути, а старших – біг у мішках. Словом, кожен знаходив собі заняття до душі. Досить незвичним воно було у директорів сільських будинків культури – вони варили козацьку кашу і юшку. Потрібно сказати, вийшли ці страви дуже смачними, і всі учасники свята ними охоче смакували. А добряче підкріпившись – співали, танцювали, а вже під вечір їх очікували призи – кубки, медалі, грамоти. Таланти кожного були оцінені по достоїнству, і кожен повіз додому крім вражень і нагород – почуття вдячності за такий чудовий подарунок дорослих – фестиваль дитинства.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-buzhanskiy-otg-vidbuvsya-festival-ditinstva