У Вільшанській ОТГ проведено перший Всеукраїнський пленер «Стежками Тараса. Вільшана – 2019»

13 червня 2019, 11:29

Участь у ньому взяли більше десяти відомих українських живописців  – Олександр Ворона, Світлана Клименко, Павло Шарко, Василь Красьоха, Андріян Бабюк, Цезарій Ганушкевич, Олексій Овчаренко, Олена Ісаченко, Світлана Мазуніна, Ігор Трохименко, Леся Тищенко. Вони 11 червня 2019 року у сільському будинку культури смт Вільшана  на Звенигородщині представили виставку художніх робіт, на яких змальовано в художній уяві  місцеві краєвиди села, де в дитинстві ходив Тарас Шевченко.

В залі окрім організаторів заходу: голови Вільшанської ОТГ Володимира Ярового, художниці Леся Тищенко та автора телевізійних програм “Мистецька хвиля+”, “Арт-каталог”, “Світом крокуємо разом!”, заслуженого журналіста України Сергія Комісарова, зібралися на презентацію і вихованці місцевої школи мистецтв, викладачі та не байдужі жителі смт Вільшана.

 

Художники із захопленням розповідали про свої враження від краси Шевченкового краю. Кожен з них представив глядачам свої роботи та деякі полотна подарували для громади селища. Як учасники, так і гості пленеру отримали масу задоволення, відзначали вдалий початок такого мистецького проекту.

А організатори повідомили, що і наступного року батьківщину Кобзаря малюватимуть нові й нові майстри пензля. 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/u-vilshanskiy-otg-provedeno-pershiy-vseukrainskiy-plener-stezhkami-tarasa-vilshana-2019