Тридцята сесія обласної ради традиційно розпочала роботу із звернень і заяв

30 травня 2019, 15:34

30 травня 2019 року розпочала роботу тридцята сесія обласної ради. Пленарне засідання відкрив і вів перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

У роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних рад, райдержадміністрацій та ОТГ, керівники центральних органів виконавчої влади в області, представники засобів масової інформації та громадськості.

Розпочинаючи роботу сесії, депутати обласної ради вшанували хвилиною мовчання загиблих у зоні АТО.

Потім голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець вручив державні нагороди, якими відзначено наших земляків.

Далі депутатам було надано час, передбачений регламентом, для оголошень, заяв і звернень від фракцій політичних сил і позафракційних.

Депутати підтримали пропозицію першим надати слово представникам громадськості. Зокрема, мешканцям села Ягубець Христинівського району, які прибули на пленарне засідання з протестом щодо дій керівника Держгеокадастру в Черкаській області Ольги Залоги, яка, на їх думку, блокує розпаювання землі у цих селах.

З трибуни сесії виступив директор підприємства КСП «Ягубець» Костянтин Сидорук. Він заявив, що люди дійшли до краю, налаштовані радикально, готові перекривати дороги, як це зробили напередодні, вчиняти інші акції, однак сподіваються на підтримку депутатів та ухваленого ними  звернення до урядовців вирішити питання на їхню користь.

Він також додав, що селяни виграли всі суди, включно з Верховним Судом України. Але рішення про розпаювання земель Ольга Залога все одно не виконує. Тому просить включити питання до порядку денного сесії.

 

Правом висловити заяви і звернення скористалися: від БПП «Солідарність» – Іван Павленко, Олександр Северин, Костянтин Омаргалієв, ВО «Батьківщина» – Михайло Мушієк, Олексій Озірний, Віктор Гончаренко, партії «Відродження» – Євгеній Клімов,  ВО «Свобода» – Юрій Ботнар, Сергій Воронов, партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» – Іван Далібожак, Олексій Давиденко, Радикальної партії Олега Ляшка – Володимир Копійченко, депутатської групи «Основа» – Олександр Рибченко, позафракційні – Анатолій Скіченко, Олександр Вельбівець, Валентина Коваленко, Вадим Гайович.

Окремі із звернень було запропоновано включити до порядку денного сесії. Затвердивши його, депутати приступили до розгляду питань.

Першим з них майже одноголосно підтримали вимоги селян з Ягубця.

 

Далі депутати приступили до розгляду блоку питань з управління майном. Ними було ухвалено рішення щодо передачі майна комунальної власності; реорганізацію комунальних закладів: «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДОМ» Черкаської обласної ради, Черкаської обласної наукової медичної бібліотеки, а також КП «Центральна районна аптека №3».

Підтримано рішення про повернення з оренди цілісного майнового комплексу колишнього Корсунь-Шевченківського комунального поліграфічного підприємства та про надання дозволу КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» і КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» на передачу в оренду майна.

Далі в роботі сесії оголошено перерву.

Наступне пленарне засідання заплановано провести 12 червня 2019 року о 10 годині.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/tridcyata-sesiya-oblasnoi-radi-tradiciyno-rozpochala-robotu-iz-zvernen-i-zayav