На Тальнівщині вшанували ветеранів-прикордонників

29 травня 2019, 17:14

Традиційно наприкінці травня ветерани та пенсіонери Державної прикордонної служби України збираються у селі Легедзине на Тальнівщині біля пам’ятника полеглим у роки війни прикордонникам та їхнім службовим собакам, щоб віддати данину пам’яті за їх героїчний вчинок та самопожертву у захисті рідної землі від нацистських окупантів.

Цей захід символізує не лише свято сміливих, відважних людей, які захищають Батьківщину на кордоні, але і підкреслює спадкоємність поколінь щодо захисту рідної землі у будь-якому її куточку.

Своєю цілодобовою напруженою службою прикордонники роблять гідний внесок у зміцнення національної безпеки країни. Ось і нині тисячі людей – прикордонники, афганці, ветерани АТО, жителі району, представники владних структур, громадські діячі, письменники, журналісти, зібралися на цьому священному місці вклонитися героїчним захисникам. 

Присутніх на заході привітала голова райдержадміністрації, депутат районної ради Валентина Любомська.

Звертаючись до учасників зібрання, вона зазначила, що з минулого року професійне свято прикордонники України відзначають тридцятого квітня. Але день 28 травня традиційно десятиліттями збирає прикордонників з різних куточків України у самому її серці, далеко від кордонів. Тоді, у роки Другої світової війни, прикордонники довели, що ніколи не здаються, готові захищати рідну землю до останньої краплі крові, давши останній бій на нашій Тальнівській землі.

«Унікальний пам'ятник прикордонникам та їхнім службовим собакам став своєрідним символом патріотизму, мужності та відваги.  Пам'ятаючи історію, ми впевнено дивимося у завтрашній день. Ми віримо нашим солдатам-захисникам, ми дякуємо за їхню сміливість, за мир», – наголосила Валентина Любомська.

Потім голова Спілки прикордонників Тальнівщини вручив декільком ветеранам пам’ятні відзнаки і нагороди.

До монументу захисників присутні поклали квіти. Вшанували героїв хвилиною мовчання.

Після завершення урочистого мітингу, прикордонники та учасники бойових дій у Афганістані і на Сході України згадали військовий та бойовий шлях за родинним обідом під патріотичні пісні гурту "Ташакор".


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/na-talnivschini-vshanuvali-veteraniv-prikordonnikiv