Депутати сформували порядок денний чергової сесії обласної ради

29 травня 2019, 08:41

Погодивши порядок денний засідання президії обласної ради, депутати сформували план роботи чергової сесії обласної ради. Провів засідання перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко. У його роботі також взяв участь член президії, голова облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Вельбівець.

У ході засідання депутати розглянули та внесли на розгляд сесії питання управління майном обласної комунальної власності: проект Програми ефективного використання орендованих цілісних майнових комплексів підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Черкаської області на 2019-2020 роки; внесення змін до Програми фінансової підтримки підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області на 2019-2021 роки; про надання згоди на передачу з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області транспортних засобів; про оренду, передачу та списання майна комунальної власності; про повернення з оренди цілісних майнових комплексів колишнього Жашківського комунального поліграфічного підприємства і колишнього Корсунь-Шевченківського комунального поліграфічного підприємства; про реорганізацію ряду комунальних установ (КЗ «Черкаський обласний  центр профілактики та боротьби зі СНІДом», Черкаської обласної наукової медичної бібліотеки, КП «Центральна районна аптека №3») і ліквідацію Уманського комунального видавничо-поліграфічного підприємства та інші.

До порядку денного пленарного засідання внесені питання про зміни: до Положення про помічника-консультанта депутата Черкаської обласної ради та до Положення про порядок та умови надання одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів обласного бюджету, а також про перерозподіл та використання коштів для надання одноразової грошової допомоги; зміни до Антикорупційної програми Черкаської обласної ради на 2019 рік.

Погоджено розглянути звернення депутатів Черкаської обласної ради до Верховної Ради України щодо прийняття Кодексу депутатської етики та прийняття Закону України про лобіювання, клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Мальченка В.П. і грамотою Верховної Ради України Григора О.О.; клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України Петренко Л.М. та призначення персональної стипендії народній артистці України Крижанівській Т. М.

Запропоновано внести питання про зміни до ряду обласних програм: соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків на період до 2021 року; програми розвитку фізичної культури і спорту в області на 2016-2020 роки; оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки; національно-патріотичного виховання дітей та молоді Черкаської області на 2017-2020 роки; підтримки закладів вищої освіти Черкаської області на 2015-2019 роки; підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року; розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Черкаської області на 2017-2020 роки; обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки та внесення змін до обласний бюджет Черкаської області на 2019 рік. Підтримано також внесення питань про зміни до рішень обласної ради про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам області; рішення про встановлення щорічної Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка; до Положення про обласну премію імені Данила Нарбута; про обласну краєзнавчу премію імені Михайла Максимовича та до Правил користування водними об'єктами для плавання на маломірних (малих) суднах у Черкаській області.

Крім того, заплановано розглянути на сесії розроблення «Стратегії розвитку Черкаської області на період до 2027 року» та планів її реалізації; заслухати інформацію про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території області; звіт із проведення моніторингу виконання Плану реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018-2020 роки та звіт постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики. Заплановано обговорити хід виконання рішення про обласну програму підтримки закладів вищої освіти Черкаської області на 2015-2019 роки та рішення про громадську організацію «Футбольний клуб «Черкащина-Академія», Програми забезпечення права громадян на доступ до правосуддя, гарантування права на судовий захист та сприяння впровадженню міжнародних стандартів у цій сфері на 2013-2018 роки.

Також на сесію внесено ряд заяв та звернень депутатів обласної ради до вищого керівництва держави, центральних органів влади та інші питання.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/deputati-sformuvali-poryadok-denniy-chergovoi-sesii-oblasnoi-radi