Проект ЄС/ПРООН продовжить реалізуватись в Камʼянському районі

Проект ЄС/ПРООН продовжить реалізуватись в Камʼянському районі20 листопада 2014 року в приміщенні Камʼянського Будинку рад відбулося засідання семінару щодо участі району в третій фазі проекту Європейського Союзу та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Відкрив та провів засідання голова районної ради Сергій Морозов.

У семінарі взяли участь заступник голови райдержадміністрації Віктор Кравченко, депутати районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, сільські голови та представники місцевих громадських організацій.

Координатори обласного підрозділу впровадження проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» Анна Бабкова та Людмила Страшна презентували результати Проекту МРГ-ІI в Черкаській області та досвід районів під час реалізації Проекту. Вони також ознайомили присутніх з Проектом МРГ-ІІI, зокрема, поінформували щодо плану дій на 2014-2015 роки та на перспективу, про основні принципи партнерства Проекту й обласної влади тощо. 

Учасники семінару ознайомилися із завданнями Проекту на 2014-2015 роки, з особливостями соціальної частини Проекту та з методологією реалізації.Проект ЄС/ПРООН продовжить реалізуватись в Камʼянському районі

Пріоритетною сферою впровадження Проекту є охорона природи, енергетика, довкілля та водопостачання. Конкретні цілі направлені на посилення енергетичної ефективності на місцевому рівні, підтримку місцевих ініціатив громади. 

У рамках підписаної угоди, на конкурсній основі буде відібрано чотири громади району для участі в третій фазі Проекту.

Також у ході семінару Лузаніський сільський голова Сергій Миколаєнко проінформував про результати другої фази Проекту, в якій брала участь його громада. Депутати районної ради Іван Швець та Тетяна Василенко озвучили проблемні питання району: постачання питної води в с. Ребедайлівка, функціонування районного сміттєзвалища, очищення річки Тясмин тощо.

На закінчення семінару, учасники підписали тристоронню Угоду про співпрацю між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Кам’янською райдержадміністрацією та Кам’янською районною радою.


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/proekt-esproon-prodovzhit-realizuvatis-v-kamyanskomu-rayoni