Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» активно реалізовується в області

19 лютого 2015, 16:39
Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» активно реалізовується в області19 лютого 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зустрілися із керівництвом Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – міжнародним менеджером І-ої та ІІ-ої фаз проекту доктором Джейсінгхом Сахом, міжнародним менеджером проекту Хендріком ван Зілом та асистентом із зв’язків з громадськістю Тетяною Шебуренковою.

Нагадаємо, що між облдержадміністрацією, обласною радою та Програмою розвитку ООН у вересні минулого року було підписано тристоронню угоду про партнерство щодо реалізації третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Черкаській області до 2018 року.

За словами голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, учасниками третьої фази проекту стали 11 районів області (Маньківський, Звенигородський, Лисянський, Шполянський, Катеринопільський, Камянський, Драбівський, Смілянський, Чигиринський, Монастирищенський, Канівський), які були відібрані на конкурсній основі.Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» активно реалізовується в області

Попередньо 36 сільських громад зможуть реалізувати свої ініціативи в рамках третьої фази проекту, зокрема здійснити реконструкцію вуличного освітлення; відновити водопроводи; здійснити енергозберігаючі заходи в школах та навчально-виховних комплексах; ремонт ФАПів; встановити інноваційне енергозбереження; забезпечити умови для охорони навколишнього природного середовища тощо.

Окрім цього, область бере участь у економічному компоненті проекту зі створення багатофункціональних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (у двох селах Канівського та Монастирищенського районів можна буде створити по 2 кооперативи).

– Маємо гарні результати нашої спільної співпраці під час реалізації двох попередніх фаз проекту. Громади, які взяли в них участь, задоволені результатами й проявляють все більшу активність. Вони також є прекрасним прикладом для наслідування іншим територіальним громадам, – зауважила Валентина Коваленко додавши, що наразі жителів сільських населених пунктів найбільше зацікавило питання створення сільськогосподарських кооперативів, окремі з керівників громад висловлюють побажання розширення їх функціонального спрямування, а саме – створення молочних кооперативів.Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» активно реалізовується в області

На сьогодні відомо, що сума, яка орієнтовно буде виділена для Черкаської області від ЄС/ПРООН в рамках проекту, складає 0,5 млн. доларів США.

Під час наради, доктор Джейсінгх Сах представив нового міжнародного менеджера проекту Хендріка ван Зіла, який буде курувати реалізацію проекту замість нього у зв’язку із виходом на пенсію доктора Джейсінгха Саха. Він також подякував за гостинність та плідну роботу обласної влади із керівництвом проекту за роки співпраці, а також відзначив, що за цей час: «Черкащина стала майданчиком передового досвіду, де можна побачити, наскільки може успішно реалізовуватись проект».

Керівництво області висловили подяку доктору Саху за його роботу в області та впевненість у подальшій, не менш продуктивній, спільній діяльності з новим куратором проекту.



Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/3114-proekt-yes-proon-msceviy-rozvitok-oryentovaniy-na-gromadu-aktivno-realzovuyetsya-v-oblast