В області створено Програму інтегрованого варіативного курсу «Моя Черкащина» для учнів 1 – 12 класів

14 листопада 2022, 18:26

Методисти обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників створили Програму інтегрованого варіативного курсу «Моя Черкащина» для учнів 1 – 12 класів (1 год. на тиждень) та літературу до них. Про це повідомив депутат обласної ради, очільник управління освіти і науки ЧОДА Валерій Данилевський.

Так, відповідно до програми «Моя Черкащина» розроблено підручник для 1 класу, підручник-хрестоматію для 5 класу, підручник для 7 класу, який має гриф МОНУ. Крім того, видано методичний посібник для педагогічних працівників, які викладають факультативний курс «Моя Черкащина» в закладах освіти.

- Ще у червні Черкаська обласна рада проголосувала підготовлене мною звернення до КМУ і Міністерства освіти і науки про збільшення годин на вивчення історії України та впровадження місцевих курсів історії рідного краю у закладах освіти. Однак, для того, щоб пропонувати новації на рівні держави, освітяни області самі мають слугувати за приклад. Що вони й успішно зробили, створивши програму курсу та літературу. Тож дякую колегам за таку важливу працю, - прокоментував Валерій Данилевський.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/v-oblasti-stvoreno-prohramu-intehrovanoho-variatyvnoho-kursu-moya-cherkashchyna-dlya-uchniv-1-12