Підтримка закладів охорони здоров'я, освіти та наших захисників: ключове із засідання бюджетної комісії

04 листопада 2022, 17:24

Депутати обласної ради провели засідання комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Вони погодили низку розпоряджень ЧОВА, які стосуються внесення змін до бюджету області у різних сферах, зокрема:

  • У сфері освіти:

Обласному бюджету виділена додаткова дотація з держбюджету в сумі 1,8 млн грн, 1,7 млн грн та 1,3 млн грн для закладів освіти на покриття витрат за безоплатне розміщення переселенців у березні, травні та червні.

 

Також погоджено розподіл освітньої субвенції у розмірі 28 млн грн для придбання 15 шкільних автобусів на умовах співфінансування із громадами. 

Ще понад 600 тисяч гривень державної субвенції спрямують на підтримку дітей з особливими освітніми потребами. За ці кошти учням проведуть додаткові психо-педагогічні та корекційно-розвиткові заняття, а також придбають спецзасоби корекції психофізичного розвитку.

  • У сфері охорони здоров'я:

2,5 млн грн спрямують на розрахунки за енергоносії для протитуберкульозного диспансеру, онкодиспансеру та обласного спеціалізованого будинку дитини.

25,6 млн грн субвенції з бюджету Черкаської МТГ спрямують для придбання медичного обладнання в обласну дитячу лікарню та системи ультрадіагностики в кардіоцентр.

1,2 млн грн з обласного бюджету перерозподіляється на придбання унікального лабораторного обладнання для проведення психіатричних оглядів обласний психоневрологічний диспансер. 

705 тис. грн спрямують на сплату податків за оплату праці та на монтаж генератора для обласного госпіталю. 

Для підтримки захисників традиційно фінансуємо послуги логістики та придбання тактичного одягу.

Враховуючи безпекову ситуацію в регіоні та для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, спрямовуються майже 9 млн грн на придбання потужних генераторів  та засобів індивідуального захисту.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/pidtrymka-zakladiv-okhorony-zdorovya-osvity-ta-nashykh-zakhysnykiv-klyuchove-iz-zasidannya