Місцеві бюджети отримають належну їм частину акцизу з пального

27 вересня 2022, 19:00

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду відповідних бюджетів місцевого самоврядування.

Постанова встановлює частки для автоматичного розподілу між місцевими бюджетами частини (13,44%) акцизного податку з пального у другому півріччі 2022 року.

Зазначені частки визначено виходячи з обсягів реалізованого суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі пального на відповідній території за перше півріччя 2022 року з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій згідно з інформацією ДПС.

Станом на 26 вересня з липня 2022 року на окремому балансовому рахунку Казначейства накопичено 20,5 млн грн нерозподілених надходжень частини (13,44%) акцизного податку з пального.

Розподіл зазначених коштів між місцевими бюджетами Казначейство розпочне одразу після набрання чинності даної постанови.

Довідково

За липень-серпень 2021 року такі надходження становили 1 763,8 млн гривень.

Значне зменшення надходжень акцизного податку з пального у 2022 році проти минулого року відбулося внаслідок запровадження нульових ставок акцизного податку майже на всі види пального з березня 2022 року.

За інформацією Урядового порталу


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/miscevi-byudzheti-otrimayut-nalezhnu-im-chastinu-akcizu-z-palnogo