На Черкащині відзначили 150-річчя від дня народження Івана Піддубного

22 жовтня 2021, 08:56

Урочистості із нагоди відзначення чергової річниці від дня народження відомого атлета відбулися у Черкаській обласній філармонії. Приєднався до святкування і голова обласної ради Анатолій Підгорний.

- Особисто для мене ця людина уособлює українського козака - вільного духом і сильного тілом, того, хто любить свою державу, не забуває про рідний край. Адже саме Україну він називав своєю найбільшою любов'ю, за неї молився перед виходом на арену. Наш земляк не зрадив свою батьківщину навіть тоді, коли йому запропонували кругленьку суму, якщо прийме американське громадянство. Переконаний, що ми маємо пам’ятати своїх земляків, які змусили Європу та світ згадати хто такі українці в тих непростих умовах, - вважає очільник обласної ради.

Анатолій Підгорний вручив Почесні грамоти обласної ради черкащанам, які брали участь в організації заходів із вшанування пам'яті Івана Піддубного. Також зауважив, що ініціюватиме винесення на сесію питання щодо нагородження президента Федерації греко-римської боротьби Петра Григоровича Душейка Почесною грамотою Верховної Ради України, адже він доклав багато зусиль аби про Івана Піддубного знали не лише в рідному селі, а й на державному рівні

- Принагідно хочу сьогодні подякувати тренерам Черкащини, що готують молодих спортсменів, які перемагають на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, як це робив видатний земляк, - додав голова обласної ради.

Петро Душейко висловив подяку всім, хто доклав зусиль до включення 150-річчя Піддубного в перелік пам’ятних і визначних дат України та проведення заходів пам’яті видатного спортсмена.

– Мені як президентові Федерації греко-римської боротьби особливо приємно нагадати, що на цьогорічних Олімпійських іграх у Токіо найкращий результат показали саме борці греко-римського стилю – вони здобули олімпійські золоту, срібну і бронзову медалі. Показали, що не перевелися в Україні богатирі, – зауважив Петро Григорович.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/na-cherkaschini-vidznachili-150-richchya-vid-dnya-narodzhennya-ivana-piddubnogo