Заступник голови обласної ради із робочим візитом відвідав Черкаську санаторну школу

26 липня 2021, 12:35

У ході візиту заступник голови обласної ради Володимир Доманський ознайомився із матеріально-технічною базою та проблемними питаннями навчального закладу.

Санаторна школа потребує капітального ремонту покрівлі медичного та спального корпусів. Нового обладнання для їдальні та ремонту харчоблоку. Також потрібні кошти для завершення ремонту STEM-центру та коридорів. Про це заступник голови облради повідомив на своїй сторінці у Facebook.

- Щоб забезпечити заклад фінансовою підтримкою з обласного бюджету, ми детально вивчимо ці питання, та винесемо для розгляду на сесію, яка відбудеться у вересні, - зауважив посадовець.

Варто зазначити, що 21 жовтня школа відзначить 50 років від початку своєї санаторної діяльності.

У Черкаській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів навчаються діти, які проходять комплексне лікування сколіотичної хвороби. Нині тут здобувають освіту близько 600 школярів. Із них 476 осіб мають 1-й ступінь, 73 – ІІ-й ступінь, 5 – ІІІ-й ступінь сколіотичної хвороби.

Навчання дітей проводиться за типовими освітніми програмами для загальноосвітніх шкіл, проте із дотриманням ортопедичного режиму за призначенням лікаря.
 

Комплексне консервативне лікування сколіотичної хвороби передбачає різноманітні способи водолікування, фізіотерапії та фізкультурно-оздоровчої роботи.

- У Черкаській санаторній школі навчаються надзвичайно талановиті діти, нещодавно дві учениці перемогли у Міжнародному науковому конкурсі інноваційних проєктів World Innovative Science Fair (WISF) Indonesia 2021. Висловлюю подяку всьому шкільному колективу за їх нелегку вчительську працю, - додав Володимир Миколайович.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://www.oblradack.gov.ua/zastupnik-golovi-oblasnoi-radi-iz-robochim-vizitom-vidvidav-cherkasku-sanatornu-shkolu